r
Nosalty Logó

Tejszínes-sajtos rakott csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Tejszínes-sajtos rakott csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1010
Kalória
58.4g
Fehérje
19.9g
Szénhidrátok
76.5g
Zsír
232.2g
Víz
405g
Koleszterin
976.3mg
Rost
3.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4033 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    232.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 1010 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9897.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    2296 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    4037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    928.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2620 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2807 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3000 micro
Összesen 4033 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket előkészítjük, megmossuk, leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral és a fűszerpaprikával egy tálban. A krémsajtot a tojásokkal, sóval, borssal és a frissen aprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával jól elkeverjük, és a tejszínnel hígítsuk fel. A legvégén keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ha netán sűrű lenne, akkor még tegyünk hozzá egy kevés tejszínt.
  3. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a csirkemell szeleteket a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd kisütjük őket, és egy kisebb teflon tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük, vagy egy erre alkalmas sütőedénybe tesszük, amit előzőleg kikenünk vajjal és megszórunk morzsával.
  4. A tepsibe elhelyezett hússzeletekre öntjük a tejszínes mártást, és reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Használjunk durva reszelőt, mert nem kell túl finomra reszelni.
  5. Forró sütőben 180 fokon 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. Kreatívan díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24

Rakott húsokat ritkábban készítek, de az unokáim nagyon szeretik, és az ő kedvükért alkottam meg a krémsajtos rakott csirkét parmezánnal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!