r
Nosalty Logó

Tejszínes rókagombás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cccccsilla
Tejszínes rókagombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1920 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1920 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveskockát 3 dl forró vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A konzerv gombáról leöntjük a levet, és apróra vágjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük, ledaráljuk. A húst kis kockákra vágjuk.
  2. Az alapanyagok előkészítése után a hagymát egy evőkanál vajon kb. 1 perc alatt megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Mivel konzervgombát használtam, emiatt kb. 3-4 perc alatt közepes lángon zsírjára lehet sütni. (Ha friss csiperkegombát használunk, akkor addig pirítjuk, amíg sok levet nem enged, és ebben az esetben kell levenni a gomba levéből, hogy csak egy nagyon pici lé maradjon.) A pirítás után megszórjuk a liszttel, és óvatosan, hogy meg ne égjen még pirítjuk 1 percig. Majd az egészet hozzáöntjük a tejszínes keverékhez, és félretesszük.
  3. A kockára vágott húst egy evőkanál vajon fehéredésig pirítjuk, majd borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel (én só helyett sült csirke fűszersót szoktam használni, hogy még ízletesebb legyen a hús, de ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen fűszert).
  4. Ha megsült a hús, akkor hozzáöntjük a tejszínes gombás keveréket, és felforraljuk. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik (kb. 4-5 perc, de ha hőtartós a főzőlap, akkor nem kell végig a legmagasabb fokozaton forralni. Én ha már látom hogy forr, akkor le szoktam kapcsolni a főzőlapot, és rajta hagyom, úgy főzöm tovább.) Ha túl hígnak találjuk, akkor forralás közben morzsoljunk bele egy fél pörköltszaft kockát.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5287
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Ajánló

Köretnek jázmin rizst szoktam főzni. (Egy kevés olajon 4 dl rizst kb. 2 perc alatt max. fokozaton fehéredésig pirítunk folyamatos kavargatás közben, majd felöntjük 6 dl vízzel, gyorsan összekeverjük, adunk hozzá ételízesítőt és borsot ízlés szerint. Max. fokozaton főzzük tovább, és sűrűn kevergetjük. Majd pár perc elteltével, amikor már csak pici víz van a rizs tetején, lekapcsoljuk a főzőlapot, és otthagyjuk lefedve, hogy a maradék vizet magába szívja és teljesen megpuhuljon a rizs. Miután lefedtük néha kavarjuk meg, hogy nehogy leragadjon.) Jó étvágyat!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cccccsilla 4 recept

Anyukám tejfölös gombás rizses hús receptjét vettem alapul. Az eredeti receptben nincs tejszín, és a rókagomba helyett sima gomba van, de nem volt itthon elegendő tejföl, emiatt tejszínnel pótoltam; friss gombám se volt, csak rókagomba konzervem, így lett egy tejszínes rókagombás csirke ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...