Tejszínes rókagombás csirke
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5g leveskocka17 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
55g rókagomba18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10g leveskocka33 kcal
-
300g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
110g rókagomba35 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
18g víz0 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
18g főzőtejszín24 kcal
-
6.6g rókagomba2 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
36g csirkemellfilé43 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2478.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 1037 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 655.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.5 g
Zsír
-
Összesen 114.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4956.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 2074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
3 dl víz
-
2 dl tejföl
-
3 dl főzőtejszín
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek vaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
60 dkg csirkemellfilé
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A leveskockát 3 dl forró vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A konzerv gombáról leöntjük a levet, és apróra vágjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük, ledaráljuk. A húst kis kockákra vágjuk.
- Az alapanyagok előkészítése után a hagymát egy evőkanál vajon kb. 1 perc alatt megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Mivel konzervgombát használtam, emiatt kb. 3-4 perc alatt közepes lángon zsírjára lehet sütni. (Ha friss csiperkegombát használunk, akkor addig pirítjuk, amíg sok levet nem enged, és ebben az esetben kell levenni a gomba levéből, hogy csak egy nagyon pici lé maradjon.) A pirítás után megszórjuk a liszttel, és óvatosan, hogy meg ne égjen még pirítjuk 1 percig. Majd az egészet hozzáöntjük a tejszínes keverékhez, és félretesszük.
- A kockára vágott húst egy evőkanál vajon fehéredésig pirítjuk, majd borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel (én só helyett sült csirke fűszersót szoktam használni, hogy még ízletesebb legyen a hús, de ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen fűszert).
- Ha megsült a hús, akkor hozzáöntjük a tejszínes gombás keveréket, és felforraljuk. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik (kb. 4-5 perc, de ha hőtartós a főzőlap, akkor nem kell végig a legmagasabb fokozaton forralni. Én ha már látom hogy forr, akkor le szoktam kapcsolni a főzőlapot, és rajta hagyom, úgy főzöm tovább.) Ha túl hígnak találjuk, akkor forralás közben morzsoljunk bele egy fél pörköltszaft kockát.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5287
- Feltöltés dátuma: 2014. december 03.
Ajánló
Köretnek jázmin rizst szoktam főzni. (Egy kevés olajon 4 dl rizst kb. 2 perc alatt max. fokozaton fehéredésig pirítunk folyamatos kavargatás közben, majd felöntjük 6 dl vízzel, gyorsan összekeverjük, adunk hozzá ételízesítőt és borsot ízlés szerint. Max. fokozaton főzzük tovább, és sűrűn kevergetjük. Majd pár perc elteltével, amikor már csak pici víz van a rizs tetején, lekapcsoljuk a főzőlapot, és otthagyjuk lefedve, hogy a maradék vizet magába szívja és teljesen megpuhuljon a rizs. Miután lefedtük néha kavarjuk meg, hogy nehogy leragadjon.) Jó étvágyat!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Anyukám tejfölös gombás rizses hús receptjét vettem alapul. Az eredeti receptben nincs tejszín, és a rókagomba helyett sima gomba van, de nem volt itthon elegendő tejföl, emiatt tejszínnel pótoltam; friss gombám se volt, csak rókagomba konzervem, így lett egy tejszínes rókagombás csirke ebédre.