r
Nosalty Logó

Tejszínes rizses hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8151.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    5909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egybe husit felaprítjuk kb 1,5×1,5 cm-es kockákra. A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd ha már jó levesszük a tűzről/főzőlapról, és belekeverjük a pirospaprikát. Ha a paprika elvegyült az olajjal ráöntünk egy bögre vizet, és beletesszük a husit (érdemes laposabb edényt használni, hogy nagy felületen a víz ellepje a húst. Én általában magas falú serpenyőben készítem).
  3. Visszatesszük az egészet a tűzre és hagyjuk, hogy felforrjon. Kb 10-15 percig főzzük, nyugodtan magas hőfokon. Ha a víz kezd elfőni, akkor pótolni kell. Ha letelt a főzési idő beletesszük a rizst, és még négy bögre vizet, és ezzel két percig főzzük.
  4. Ekkor kerül bele a tejszín, amit szintén felforralunk. Aki főzőlapon készíti itt nyugodtan elzárhatja, mert a forró lapon úgyis meg fog főni, és így legalább nem fő szét a rizs. (A sima gázos megoldásnál szerintem javasolt még öt percig főzni, és utána elzárni.)
  5. Ami a lényeg: ha elzártuk le kell fedni, és 15 percig egyedül hagyni. A rizs fel fogja szívni a lé nagy részét, a tejszíntől pedig istenien krémes lesz :) Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10770
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukámtól van az original recept, ő mindig tejszín nélkül csinálta teljesen szárazra, ami savanyú uborkával nagyon finom, de mi nem szeretjük a savanyút, úgyhogy kicsit krémesre csináltam, hát isteni lett... 4 főre írtam, de mi a férjemmel egy nehéz nap után simán betoljuk. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...