r
Nosalty Logó

Tejszínes-paradicsomos tortellini

NS
Tejszínes-paradicsomos tortellini
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1255
Kalória
45.2g
Fehérje
127.1g
Szénhidrát
63g
Zsír
265g
Víz
134.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    941 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    10244 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5993.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    2183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    2822 micro
  • β-karotin
    10317 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    30731 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 3765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1829 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Vizet forralunk egy pici sóval és olajjal.
  2. Felszeleteljük a póréhagyma felét, a paradicsomokat és a pritaminpaprikát; a répát pedig lereszeljük. Ha annyira nem vagyunk oda a répáért, elég a felét belerakni, de ki is hagyható a receptből.
  3. Ha felforrt a víz, beletesszük a tésztát, 10-15 perc kell neki, hogy megfőljön.
  4. A vajat forró serpenyőbe rakjuk, ha megolvadt, belerakhatjuk a póréhagymát, amit rögtön megsózunk. Ha már eléggé összeesett, jöhet a répa, paradicsom, paprika. (Én úgy szeretem, ha a paprika és a paradicsom nem esik szét, hanem roppanós marad.) Pár perc elég neki.
  5. Végül jöhet rá a tejszín+paradicsompüré. Ha nem találjuk elég hígnak, vagy túl híg lett, lehet játszani a tejszínnel, paradicsompürével. Mehet bele a bazsalikom és a bors is.
  6. A tésztát leszűrjük, és beleforgatjuk a szószba.
  7. Parmezán sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ezt a receptet egy pesti étteremben lestem el, annyi a különbség, hogy ott raviolival csinálják. Remélem ízleni fog!!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...