Tejszínes képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MSzabina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
2g vaj17 kcal
A sárga krémhez és a habhoz
-
167g tej93 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
17g víz0 kcal
-
51 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
A dobos cukorhoz és a tetejére
Összesen
1160
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
14g vaj100 kcal
A sárga krémhez és a habhoz
-
1000g tej560 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
100g víz0 kcal
-
305 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A dobos cukorhoz és a tetejére
Összesen
6955
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
A sárga krémhez és a habhoz
-
30.9g tej17 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
A dobos cukorhoz és a tetejére
Összesen
215
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 157.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
1160
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134 g
Zsír
-
Összesen 351 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 2455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6988.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1835 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1683 mg
-
Nátrium 2976 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 809.4 g
-
Cukor 570 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 944.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2064 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 529 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1672 mg
-
Retinol - A vitamin: 2042 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2716 micro
Összesen
6955
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
15 dkg finomliszt
A sárga krémhez és a habhoz
-
1 l tej
-
6 db tojás
-
1 dl víz
-
80 g vaníliás pudingpor
-
6 dkg finomliszt
-
1 dkg vaníliás cukor
-
4 dl habtejszín
A dobos cukorhoz és a tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Az olajat, a vízzel, sóval és cukorral felforraljuk egy fémedényben. (Néha belekeverünk.) Mikor forr, beletesszük a lisztet és egy evőkanál segítségével állandó keveréssel lereszteljük. Levesszük a tűzhelyről és a tojásokat egyesével belekeverjük. Annyit rakunk bele, amennyit felvesz.
- Csillagcsőves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk egy zsírozott tepsibe. Sütjük. Akkor jó, ha a bordák között is megbarnult, és feljöttek. Ha megsültek a sütő ajtaját óvatossan nyissuk ki. Hagyjuk kihűlni.
- A tetejére dobos cukrot készítünk. A porcukor a citromlével megolvasztjuk csomómentesre. A fánkok tetejét belemártjuk, és azonnal megszórjuk mandulával.
- Kettévágjuk a fánkokat a felső 1/3 részénél.
- Sárga krémet készítünk bele. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét betesszük a hűtőbe. A pudingport és a lisztet egy rozsdamentes tálba szitáljuk, ráöntjük a tej 20 %-át, és kézi habverővel összekeverjük. A tojások sárgáját a pudingos pépre helyezzük, és belekeverjük.
- A cukor 80%-ra ráöntjük a vizet. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Állandó keveréssel a pudingos alapra öntjük, majd ezt forró vízfürdőre téve, jól lefőzzük.
- A 80% cukrot hólyagpróbára főzzük. A tojásfehérjét 20 % cukorral tartós habbá verjük. Erre öntjük állandó keveréssel a cukorszirupot, majd ezzel tartós habot készítünk.
- A tojásfehérjés alapra rászedjük a pudingos alapot, és kézi habverővel óvatossan összekeverjük. A krémet forrón töltjük a fánkokba csillagcsőves zsákból. Kettő rétegben töltjük bele. Ezt hűtőbe tesszük hűlni.
- Miközben hűl felverjük a tejszínt, ha kihűlt, a tejszínből nyomunk rá csillagcsőves zsákból körbe.
- A tetejét óvatossan ráhelyezzük. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21736
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Ajánló
A tojásfehérjét félig felverjük, akkor tegyük bele a cukrot. A tálat forgatva öntsük bele a cukor szirupot. A cukorszirupon nem tudunk különösebb hólyagpróbát végezni, ezt az jelzi, ha már forr a szirupunk. Kevergetni nem kell, nem ég le. A reszteléshez evőkanalat használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
MSzabina
15 recept
Ezt még az iskolai szintvizsgán volt kötelező elkészíteni. Nagyon jól sikerült. Az elkészítése sem túl bonyolult.