r
Nosalty Logó

Tejszínes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Tejszínes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 6955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    2976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 6955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajat, a vízzel, sóval és cukorral felforraljuk egy fémedényben. (Néha belekeverünk.) Mikor forr, beletesszük a lisztet és egy evőkanál segítségével állandó keveréssel lereszteljük. Levesszük a tűzhelyről és a tojásokat egyesével belekeverjük. Annyit rakunk bele, amennyit felvesz.
  2. Csillagcsőves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk egy zsírozott tepsibe. Sütjük. Akkor jó, ha a bordák között is megbarnult, és feljöttek. Ha megsültek a sütő ajtaját óvatossan nyissuk ki. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tetejére dobos cukrot készítünk. A porcukor a citromlével megolvasztjuk csomómentesre. A fánkok tetejét belemártjuk, és azonnal megszórjuk mandulával.
  4. Kettévágjuk a fánkokat a felső 1/3 részénél.
  5. Sárga krémet készítünk bele. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét betesszük a hűtőbe. A pudingport és a lisztet egy rozsdamentes tálba szitáljuk, ráöntjük a tej 20 %-át, és kézi habverővel összekeverjük. A tojások sárgáját a pudingos pépre helyezzük, és belekeverjük.
  6. A cukor 80%-ra ráöntjük a vizet. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Állandó keveréssel a pudingos alapra öntjük, majd ezt forró vízfürdőre téve, jól lefőzzük.
  7. A 80% cukrot hólyagpróbára főzzük. A tojásfehérjét 20 % cukorral tartós habbá verjük. Erre öntjük állandó keveréssel a cukorszirupot, majd ezzel tartós habot készítünk.
  8. A tojásfehérjés alapra rászedjük a pudingos alapot, és kézi habverővel óvatossan összekeverjük. A krémet forrón töltjük a fánkokba csillagcsőves zsákból. Kettő rétegben töltjük bele. Ezt hűtőbe tesszük hűlni.
  9. Miközben hűl felverjük a tejszínt, ha kihűlt, a tejszínből nyomunk rá csillagcsőves zsákból körbe.
  10. A tetejét óvatossan ráhelyezzük. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21736
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Ajánló

A tojásfehérjét félig felverjük, akkor tegyük bele a cukrot. A tálat forgatva öntsük bele a cukor szirupot. A cukorszirupon nem tudunk különösebb hólyagpróbát végezni, ezt az jelzi, ha már forr a szirupunk. Kevergetni nem kell, nem ég le. A reszteléshez evőkanalat használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt még az iskolai szintvizsgán volt kötelező elkészíteni. Nagyon jól sikerült. Az elkészítése sem túl bonyolult.

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...