r
Nosalty Logó

Tejszínes gyümölcstorta Erikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes gyümölcstorta Erikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Elkészítés

Díszítés

Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Elkészítés

Díszítés

Összesen 4778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Elkészítés

Díszítés

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10293.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    3089 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    3881 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2734 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1916 micro
Összesen 4778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Elkészítés

Díszítés

Elkészítés

Vaníliás piskóta

  1. A tojásokat,a vaníliás cukrot, a vizet és a cukrot robotgéppel jó habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és jól elkeverjük a masszát.
  3. A tortaformába adagoljuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  4. Sütés után megvárjuk, míg kihűl, majd kettévágjuk.

Csokis piskóta

  1. Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliás piskótát, csak a liszttel és a sütőporral együtt a kakaóport is a masszához adjuk.

Krém

  1. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, és lassú tűzön gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Míg a puding hűl, a tejszínt robotgéppel habbá verjük.
  3. Mielőtt a pudingot és a tejszínhabot összekeverjük, a pudingot is jól át kell kevernünk. Ha ezt a lépést kihagyjuk, a krémünk csomós lehet.
  4. A kihűlt pudingot és a tejszínhabot összekeverjük.

Tejszínes réteg

  1. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, majd habbá verjük.
  2. Az epret kis darabokra vágjuk, és hozzákeverjük.

Elkészítés

  1. A kettévágott vaníliás piskóta alsó lapját a krémmel lekenjük.
  2. Rátesszük a csokis piskótát.
  3. A csokis piskótát a tejszínes krémmel terítjük.
  4. Erre helyezzük a vaníliás piskóta felső felét.

Díszítés

  1. A tejszínt habbá verjük, és habcsővel eloszlatjuk a tortán.
  2. Az étcsokit gőz fölött kevés olajjal felolvasztjuk. Várunk, míg hűl, majd a tortára csurgatjuk.
  3. Kimagozott meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8445
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy rokonom ballagására készítettem először, és az egész család körében nagy sikert aratott. A legjobb magában a receptben,hogy ízlés szerint variálható. Lehet más a puding, más a gyümölcs, sőt, ha úgy tartja kedvünk, a piskótát is kicserélhetjük a saját jól bevált receptünkre.

Hozzávalók

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Elkészítés

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...