Tejszínes gyümölcstorta Erikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Vaníliás piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
Csokis piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
2g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
Krém
-
31g habtejszín91 kcal
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g cukor24 kcal
Tejszínes réteg
-
31g habtejszín91 kcal
-
50g eper15 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Elkészítés
-
13g meggy6 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Díszítés
Összesen
597
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Vaníliás piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
16g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Csokis piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
16g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
Krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g cukor194 kcal
Tejszínes réteg
-
250g habtejszín730 kcal
-
400g eper120 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Elkészítés
-
100g meggy45 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Díszítés
Összesen
4778
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Vaníliás piskóta
-
8.7g tojás11 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Csokis piskóta
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
Krém
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
1.8g epres pudingpor7 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
2g cukor8 kcal
Tejszínes réteg
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
15.8g eper5 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Elkészítés
-
4g meggy2 kcal
-
11.9g habtejszín35 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
Díszítés
Összesen
191
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1286.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
597
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 305.7 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10293.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 3089 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 3881 mg
-
Nátrium 2875 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.9 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2836 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 1169 mg
-
Retinol - A vitamin: 2734 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1212 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1916 micro
Összesen
4778
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Vaníliás piskóta
-
4 db tojás
-
2 ek víz
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Csokis piskóta
-
3 db tojás
-
2 ek víz
-
4 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
2.5 dl habtejszín
-
1 tasak epres pudingpor
-
4 dl tej
-
5 ek cukor
Tejszínes réteg
-
2.5 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
Elkészítés
-
5 dkg étcsokoládé
Díszítés
Elkészítés
Vaníliás piskóta
- A tojásokat,a vaníliás cukrot, a vizet és a cukrot robotgéppel jó habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és jól elkeverjük a masszát.
- A tortaformába adagoljuk, és előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés után megvárjuk, míg kihűl, majd kettévágjuk.
Csokis piskóta
- Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliás piskótát, csak a liszttel és a sütőporral együtt a kakaóport is a masszához adjuk.
Krém
- A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, és lassú tűzön gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Míg a puding hűl, a tejszínt robotgéppel habbá verjük.
- Mielőtt a pudingot és a tejszínhabot összekeverjük, a pudingot is jól át kell kevernünk. Ha ezt a lépést kihagyjuk, a krémünk csomós lehet.
- A kihűlt pudingot és a tejszínhabot összekeverjük.
Tejszínes réteg
- A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, majd habbá verjük.
- Az epret kis darabokra vágjuk, és hozzákeverjük.
Elkészítés
- A kettévágott vaníliás piskóta alsó lapját a krémmel lekenjük.
- Rátesszük a csokis piskótát.
- A csokis piskótát a tejszínes krémmel terítjük.
- Erre helyezzük a vaníliás piskóta felső felét.
Díszítés
- A tejszínt habbá verjük, és habcsővel eloszlatjuk a tortán.
- Az étcsokit gőz fölött kevés olajjal felolvasztjuk. Várunk, míg hűl, majd a tortára csurgatjuk.
- Kimagozott meggyel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8472
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy rokonom ballagására készítettem először, és az egész család körében nagy sikert aratott. A legjobb magában a receptben,hogy ízlés szerint variálható. Lehet más a puding, más a gyümölcs, sőt, ha úgy tartja kedvünk, a piskótát is kicserélhetjük a saját jól bevált receptünkre.