Tejszínes-gombás tarja spárgával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
806
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g sertéstarja744 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
115g gombakonzerv37 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1613
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31g sertéstarja58 kcal
-
15.5g főzőtejszín20 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
8.9g gombakonzerv3 kcal
-
38.8g zöldspárga5 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 439.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 819 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1244 micro
Összesen
806
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2788.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 819 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 879.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2488 micro
Összesen
1613
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
200 ml főzőtejszín
-
6 gerezd fokhagyma
-
0.5 db gombakonzerv
-
50 dkg zöldspárga
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tarját kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk, a nagyobbakat kettévágjuk.
- Olajon pirulásig sütjük a szeleteket.
- Közben a spárga alját (kb 1 cm vastagon) vékonyan meghámozzuk, és vízben pároljuk kb. 5 percig.
- Kiszedjük a megpirult húsokat, és az olaj nagy részét félrerakjuk.
- Visszarakjuk a serpenyőt a tűzre, és pár pillanatig (míg érezhetővé válik az illata) megpirítjuk a reszelt fokhagyma felét.
- Visszarakjuk a húsokat, ráöntünk 2 dl tejszínt, valamint a gombát, és összefőzzük őket kb 20 percig.
- Eközben wokban olvasztunk 2 kanál vajat, megfuttatjuk rajta a maradék reszelt fokhagymát, és rádobjuk pár percre a spárgákat.
- Forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3867
- Feltöltés dátuma: 2013. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami könnyű, tavaszi ebédet szerettem volna készíteni, ami gyorsan elkészül. Mivel spárgaszezon van, kézenfekvő volt, hogy spárga is kerül hozzá.