r
Nosalty Logó

Tejszínes gombaleves sajtos pirított kockával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ragnar
Tejszínes gombaleves sajtos pirított kockával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8109.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    6115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 1739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a vöröshagymát, aprítsuk fel a fokhagymát is. Karikázzuk fel a sárgarépát, szeleteljük a csiperkét (nálam ez most épp szeletelt konzerv volt).
  2. Egy megfelelő méretű edényben olvasszuk fel a vajat. Ez fontos, mindenképp vajat használj, sokkal selymesebb lesz a leves. Tegyük a hagymát a vajhoz, egyből mehet a fokhagyma is, pirítsuk le. Mehet a gomba és a répa is. Ezt is lepirítjuk. Képezzünk némi pörzsanyagot.
  3. Öntsük fel a fehérborral, fedő alatt pároljuk kis lángon. Kb. 5-10 perc után vegyük le a fedőt, és hagyjuk elpárologni a bor nagy részét.
  4. Fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel és ízesítőanyagokkal, szigorúan ízlés szerint. Keverünk rajt egyet, és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Amint a répa megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt. Forraljuk egy picit, és kész is.
  5. Sütőben pirítsuk majdnem készre a kenyeret, tegyük rá a megfelelő méretűre kockázott sajtot. Olvasszuk rá. Ha kész, szórjuk meg cayenne borssal. Ezzel és a friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2344
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ragnar 3 recept

Amikor megkívánsz egy forró levest...Találtam a hűtőben egy bontott csiperkekonzervet, gondoltam, megmentem. Ez lett belőle. Tipp: 1. Használj friss csiperkét! 2. Használj minél többféle gombát! A mennyiségek ismét a fantáziátokra van bízva, variáljatok bátran!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...