r
Nosalty Logó

Tejszínes epres-joghurtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Tejszínes epres-joghurtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

krém

Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

krém

Összesen 6525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

krém

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    384.5 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.1 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 6525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, három lapra fölvágjuk.
  3. Egy megfelelő edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és a 350 g epert, ami a díszítéshez szükséges, belemártogatjuk, majd egy sütőpírra helyezzük. Miután megszilárdult a csokoládé. Fölolvasztjuk a fehér csokoládét is, és díszítjük vele a csokoládéval bevont epreket.
  4. A maradék csokoládét a meleg víz fölött tároljuk, és 1 evőkanál napraforgó olajat hozzákeverünk.
  5. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük.
  6. 200 ml habtejszínt jól fölhabosítunk, és hozzákeverjük az eperjoghurtot. Egy kevés krémet a fölolvasztott zselatinlapokhoz adunk, jól összekeverjük, és hozzákeverjük a krémhez. A 300 g epert apró darabokra fölvágjuk, és a krémbe keverjük.
  7. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Kanál segítségével az olvasztott csokoládéval megkenjük a lap tetejét, majd az epres krém majdnem felét is rákenjük (tetejére is hagyunk egy keveset).
  8. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén csokoládéval és a krémmel megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  9. Eltávolítjuk a tortasütő-karikát. A tejszínt a habfixáló és vaníliás cukor hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, majd díszítjük a csokoládéval bevont eprekkel.
  10. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7277
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes epres-joghurtos torta
Éva házias konyhája 159 recept

Csak egy spontán ötlet alapján készült el ez a torta. Anno kész epertorta-krémből készítettem hasonlót. Gondoltam, megalkotom most saját elképzelés alapján.

Hozzávalók

piskóta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...