Tejszínes epres-joghurtos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
50g gyümölcsjoghurt48 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
40g tejcsokoládé214 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
7 kcal
-
30g eper9 kcal
-
8 kcal
-
35g eper11 kcal
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
400g tejcsokoládé2140 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
71 kcal
-
300g eper90 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
350g eper105 kcal
Összesen
6525
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
piskóta
-
11.6g tojás15 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
17.6g gyümölcsjoghurt17 kcal
-
21.2g habtejszín62 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
14.1g tejcsokoládé75 kcal
-
3.5g fehér csokoládé19 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
10.6g eper3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
12.3g eper4 kcal
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 384.5 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1859 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5705.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1644 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 2193 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.1 g
-
Cukor 508 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 363 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1212 mg
-
Retinol - A vitamin: 2354 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1660 micro
Összesen
6525
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
6 ek finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
krém
-
500 ml gyümölcsjoghurt
-
600 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
6 db lapzselatin
-
400 g tejcsokoládé
-
100 g fehér csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
piskóta
- A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, három lapra fölvágjuk.
- Egy megfelelő edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és a 350 g epert, ami a díszítéshez szükséges, belemártogatjuk, majd egy sütőpírra helyezzük. Miután megszilárdult a csokoládé. Fölolvasztjuk a fehér csokoládét is, és díszítjük vele a csokoládéval bevont epreket.
- A maradék csokoládét a meleg víz fölött tároljuk, és 1 evőkanál napraforgó olajat hozzákeverünk.
- A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük.
- 200 ml habtejszínt jól fölhabosítunk, és hozzákeverjük az eperjoghurtot. Egy kevés krémet a fölolvasztott zselatinlapokhoz adunk, jól összekeverjük, és hozzákeverjük a krémhez. A 300 g epert apró darabokra fölvágjuk, és a krémbe keverjük.
- A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Kanál segítségével az olvasztott csokoládéval megkenjük a lap tetejét, majd az epres krém majdnem felét is rákenjük (tetejére is hagyunk egy keveset).
- A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén csokoládéval és a krémmel megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
- Eltávolítjuk a tortasütő-karikát. A tejszínt a habfixáló és vaníliás cukor hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, majd díszítjük a csokoládéval bevont eprekkel.
- Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7277
- Feltöltés dátuma: 2019. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Csak egy spontán ötlet alapján készült el ez a torta. Anno kész epertorta-krémből készítettem hasonlót. Gondoltam, megalkotom most saját elképzelés alapján.