r
Nosalty Logó

Tejszínes burgonya A'la Atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Tejszínes burgonya A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Főzés

Sütés

Elkészítés

Főzés

  1. A meghámozott, kb 1 cm-es karikákra vágott burgonyát sós (3 l) vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük.
  2. Ezt követően egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe szedjük, szépen elrendezzük.

Sütés

  1. Összekeverjük a tejszínt és a tejfölt, belemorzsoljuk a leveskockát, sózzuk, beleszórjuk a lisztet, reszelt sajtot, majd az egészet jól elkeverjük, és egyenletesen a burgonyára öntjük. Opcionálisan tehetünk bele apróra vágott rozmaringot vagy kakukkfüvet.
  2. 180 fokon 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2502
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Ajánló

Roston sült húsok, grillezett ételek hű barátja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Enyhe kora tavasz, irány a kert, indul a grill szezon. A kérdés: a kiváló grillezett húsok mellé - a salátákon túl - mit kínáljunk köretként? Íme egy megoldás, mely lágy, illatos ízvilágával kiegészíti a füstös húsfélék töménytelen mennyiségű fogyasztását, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók

Főzés

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...