r
Nosalty Logó

Tejszínes-baconös burgonyaköret

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Tejszínes-baconös burgonyaköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát.
  3. 2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta.
  4. Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük.
  5. Sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11468
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-baconös burgonyaköret
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a köretet készítettem el a Töltött-göngyölt csirkemell Bolognai raguval receptemhez. Nagyon finom, rántott ételek vagy sült húsok mellé is illik. Mindig valami újat próbálok készíteni, és az új receptet próbára bocsátom a családom körében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...