Tejkaramellás-diós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angela_F.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
458
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
3657
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
12g ostyalap45 kcal
-
58.7g sűrített tej (cukrozott)188 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
23.5g dió154 kcal
Összesen
429
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
458
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 216.5 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4810.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 1628 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 1969 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
3657
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Dulce de Leche krém: Gyorsabb: A tubusos sűrített tejet egy befőttesüvegbe öntjük át, és lezárva egy lábasba tesszük, vízzel felöntjük, hogy ellepje. (A konzerv sűrített tejet nem szükséges befőttesüvegbe önteni, egyenesen mehet a vízfürdőbe.) 2 órán át főzzük alacsony lángon - ne forraljuk! Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
- Olcsóbb: Házi sűrített tej elkészíthető kb. 40 perc alatt, és jóval pénztárcakímélőbb, csak cukor és tej kell hozzá. Ez esetben az 1 L tejet 310 g cukorral összemelegítjük, majd főzzük folyamatosan kevergetve, ameddig besűrűsödve felére nem redukálódik, és krémes-sárgás színt kap. A krémet hagyjuk hűlni (hogy ne pattanjon el az üveg), majd befőttesüvegbe töltjük, és ugyanúgy, mint a konzervet, lábasban 2 óráig főzzük bő vízben.
- Amikor a 2 óra lejárt, távolítsuk el kesztyűvel a fazékból, fontos hogy hagyjuk a sűrített tejet kihűlni, különben kifuthat, megégethetjük magunkat. Amikor szobahőmérsékletűre kihűlt, kiszedjük egy tálba (ekkor már gyönyörű karamell színe van), és a szintén szobahőmérsékletű, puha vajjal elkeverjük.
- A kihűlt krémmel kenjük meg egyesével vékonyan az ostyalapokat és szórjuk meg a darált dióval. (A diót ízlés szerint lehet kisebb vagy nagyobb darabokra vágni/darálni, és helyettesíthető pekándióval is).
- A torta tetejét is kenjük és szórjuk meg, valamint tegyünk fél vagy negyed diódarabokat díszítésként. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3558
- Feltöltés dátuma: 2021. április 01.
Ajánló
Tokaji aszú
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Angela_F.
1 recept
A Dulce de Leche egy Latin Amerikából (sokat szerint Argentínából) származó mennyei tejkaramellakrém. A krémet főzési folyamat közben megbolondíthatjuk vanília rúdból kikapart magvakkal, vanília aromával vagy vaníliás cukorral is. A kész, esetleg kimaradt tejkaramellát sokan használják fel kenyéren, nutella helyett, vagy palacsintát tölteni is tökéletes.