r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldborsófőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eszthee
Tejfölös zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3100 micro
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6201 micro
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót átmossuk, és annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
  2. A fokhagymát kis darabokban, vagy összezúzva beletesszük a főzővízbe, és egy kevés sót, az apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is. Ha a víz kezd elfőni, pótoljuk.
  3. Miközben fő a borsó, elkezdjük csinálni a rántást. Kevés olajat felforósítunk, beszórjuk liszttel, addig forrósítjuk keverés mellett, míg zsemleszínű nem lesz. Az elkészült rántást felengedjük hideg vízzel, majd hozzákeverjük a borsóhoz.
  4. Egy doboz tejfölnek a felét egy bögrébe vagy kis tálba tesszük, hozzáadunk egy kiskanál lisztet, és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük, és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
  5. Pár percig még forraljuk az elkészült főzeléket, majd tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 269
  • 7 napos nézettség: 1585
  • Össznézettség: 505429
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Ajánló

Feltétnek bármit lehet hozzá enni, ami megszokott egy főzelékhez, én a tükörtojást vagy a sült virslit szeretem hozzá, mert nem annyira intenzív az ízük, hogy elvegyék a borsófőzelék ízét. A pörköltet kifejezetten nem szeretem hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

Anyukám borsófőzelékének általában se íze, se bűze. Mindig kértük, hogy keressen új receptet, de sosem sikerült olyanra, mint amilyenre mi szerettük volna. Többször is kerestem az interneten receptet, hogy tudjak finom, valóban jó főzeléket csinálni. Ezekből és a saját ötleteimből állítottam össze ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...