r
Nosalty Logó

Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 2412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csirkecombot megtisztítjuk, bőrét félretesszük, kockára vagdossuk. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst. 20 percet főzzük.
  3. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát. A fűszereket a főzés végén adjuk hozzá!
  4. Együtt főzzük kb. 40-50 percig, majd elkeverjük a tejfölt, a főzőléből merünk kicsit. Hozzáöntjük, és tejjel felengedjük a gulyást. Lassú tűzön felforraljuk, mikor forr, kész.
  5. Tálalhatjuk puha kenyérszelettel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2795
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Ajánló

Lehet több tejjel is felönteni, attól függ, milyen levesesen szeretjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag, finom, laktató étel, mely után már csak egy kis desszertet kell kínálni, és kész a tökéletes fogás!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...