r
Nosalty Logó

Tejfölös-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 4040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. (Bátrabbak a lisztet lecserélhetik zsemlemorzsára, esetleg darált dióra.)
  2. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, és további felhasználásig félretesszük őket.
  3. A cukrot, a tejfölt és a tojást kikeverjük. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni, és hozzáadjuk az előbbiekhez. Ehhez jön még a lisztes sütőpor, és az egészet összedolgozzuk. Egy lávaszerűen csordogáló tésztát kell kapnunk. Ha túl tömör, tejföllel lazíthatunk rajta, ha pedig túl híg, pótoljuk a lisztet. Végül tepsibe öntjük.
  4. Az előkészített szilvákat szépen sorban rárakjuk a tésztára.
  5. A krémhez a tejfölt, a tojást és a cukrot összekeverjük, és ráöntjük a szilvákra. Végül az egésznek a tetejét megszórjuk fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 85106
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Naponta többszöri sütésre is merem ajánlani, egyrészt mert finom, másrészt gyors, és ami a legfontosabb, egy igaz lelket melengető elő őszi sütemény. Almával, barackkal, rebarbarával szintén telitalálat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilvás lepények az almásak mellett, világmegrengető dolognak számítanak nálam. Nem száraz, finom puha, krémes, enyhén savanykás sütik, amit a fahéj tesz egésszé. De olyan igaz, teljes körré.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...