r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4410 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 736 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    521.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11509 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    2109 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    5630 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    193 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 4410 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 149 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
  5. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 1972
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 299449
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Ajánló

Kifejezetten ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, mert a húsklopfoláson kívül nem sokat kell bíbelődni vele. Éééés igen ízletes.:) Lehet combbal is készíteni, akkor lefedhetjük fóliával, és a végén pirítjuk rá a sajtot. Rizzsel vagy galuskával szoktam tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevelőanyukám nagy kedvence, ő úgy is szereti, hogy a sajt alá egy fél konzervananászt rászórunk. Nálunk karácsonykor is ez volt a menü, gyorsan elfogy. A mustár elhagyható, ha valaki nem kedveli annyira. Sajnos nem tudok pontos sütési időt megadni, mert az én sütőm nem a legjobb (nekem 2 órát sült), de mire a sajt megpirul a tetején, addigra a csirkemell is átsül. (Kicsit megcsipkedjük a szélét, megkóstoljuk, és már tudjuk is, hogy átsült-e a husi:).) A tojás is elhagyható, én azért teszek bele, hogy valami összefogja a tejszínes-tejfölös mártást (a husi íg yis sok levet enged).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...