r
Nosalty Logó

Tejfölös krumplifőzelék sült virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Tejfölös krumplifőzelék sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

Hozzávalók a sült virslihez:

Összesen 491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

Hozzávalók a sült virslihez:

Összesen 4913 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

Hozzávalók a sült virslihez:

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    276.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16871.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2655 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2886 mg
  • Nátrium
    10317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    4186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    461 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 4913 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

Hozzávalók a sült virslihez:

Elkészítés

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

  1. A krumplikat meghámozzuk és karikákra vágjuk.
  2. Megmossuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Hozzáadjuk a sót, a babérleveleket és feltesszük főni.
  4. Amikor megfőtt, a tejfölt összekeverjük a liszttel és a 1,5 dl vízzel.
  5. A forrásban lévő krumplihoz adjuk és gyorsan elkeverjük, hogy ne legyen csomós.
  6. Még kb. 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

Hozzávalók a sült virslihez:

  1. A virsliket kettévágjuk, és a széleiket bevágjuk "x" alakúra.
  2. Olajban megsütjük minden oldalát.
  3. A krumplifőzelék mellé tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 8236
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Ez egy roppant egyszerű és finom étel. Nagyobb darabokra szoktam vágni a krumplikat, mert jobban szeretem, ha nem fő szét teljesen. Én most sült virslit készítettem mellé, de fasírttal is tálalható.

Hozzávalók

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

Hozzávalók a sült virslihez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...