Tejfölös karalábéleves vajgaluskával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Czene Rita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
240g karalábé48 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
18g petrezselyem6 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
401
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1200g karalábé240 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2001
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
64.7g karalábé13 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
4.9g petrezselyem2 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g tejföl19 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 989 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1153 micro
Összesen
401
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 131.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2571.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 502 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1155.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1530 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 672 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1487 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 612 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4946 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5764 micro
Összesen
2001
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db karalábé
-
5 dkg vaj
-
2 csokor petrezselyem
-
2 ek finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
175 g tejföl
-
5 dkg vaj
-
3 db tojás
-
9 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karalábékat kis hasábokra szeleteljük, melyet ráteszünk a megolvasztott vajra, sózzuk, borsozzuk. Miközben a karalábé párolódik, -amit néha kevergessünk meg-, a petrezselyemzöldet aprítsuk fel apróra. Lehet soknak tűnik a 3 csokor, de annyira jól passzol a karalábéhoz, hogy nem fogja elnyomni. (Ha valaki szeretne tenni a vajgaluskába is, tegyen félre belőle.) Szórjuk rá a karalábéra, és egy párszor keverjük át .
- Amikor már majdnem puha a karalábé, akkor szórjuk meg 2 csapott evőkanál liszttel, és ezzel is forgassuk át egy párszor, majd engedjük fel hideg vízzel. Közben készítsük el a vajgaluskát. Nagyon puha vajhoz tegyük hozzá a tojásokat és a sót, és ezzel jól keverjük el, majd jöhet hozzá a liszt és az aprított petrezselyemzöld. Sűrű galuska tészta állagúnak kell lennie.
- Ha már felforrt a levesünk, tegyünk bele egy kávéskanál cukrot, és ha még kell bele só, akkor azt is. Vizes kiskanállal szaggassuk a levesbe a vajgaluskát, majd még ezzel is főzzük cca. 5 percig. Ha már puha a karalábé és megfőtt a galuska is, akkor tegyük bele a tejfölt. Ennek adagolása is tetszőleges.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 7344
- Feltöltés dátuma: 2020. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Czene Rita
5 recept
Ez a leves egyszerűségében nagyszerű. Gyorsan elkészíthető, mégis olyan különleges és finom.