r
Nosalty Logó

Tejfölös karalábéleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czene Rita
Tejfölös karalábéleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    672 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5764 micro
Összesen 2001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat kis hasábokra szeleteljük, melyet ráteszünk a megolvasztott vajra, sózzuk, borsozzuk. Miközben a karalábé párolódik, -amit néha kevergessünk meg-, a petrezselyemzöldet aprítsuk fel apróra. Lehet soknak tűnik a 3 csokor, de annyira jól passzol a karalábéhoz, hogy nem fogja elnyomni. (Ha valaki szeretne tenni a vajgaluskába is, tegyen félre belőle.) Szórjuk rá a karalábéra, és egy párszor keverjük át .
  2. Amikor már majdnem puha a karalábé, akkor szórjuk meg 2 csapott evőkanál liszttel, és ezzel is forgassuk át egy párszor, majd engedjük fel hideg vízzel. Közben készítsük el a vajgaluskát. Nagyon puha vajhoz tegyük hozzá a tojásokat és a sót, és ezzel jól keverjük el, majd jöhet hozzá a liszt és az aprított petrezselyemzöld. Sűrű galuska tészta állagúnak kell lennie.
  3. Ha már felforrt a levesünk, tegyünk bele egy kávéskanál cukrot, és ha még kell bele só, akkor azt is. Vizes kiskanállal szaggassuk a levesbe a vajgaluskát, majd még ezzel is főzzük cca. 5 percig. Ha már puha a karalábé és megfőtt a galuska is, akkor tegyük bele a tejfölt. Ennek adagolása is tetszőleges.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7344
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös karalábéleves vajgaluskával
Czene Rita 5 recept

Ez a leves egyszerűségében nagyszerű. Gyorsan elkészíthető, mégis olyan különleges és finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...