r
Nosalty Logó

Tejcsokis-törökmézes cheesecake

Szofika
Tejcsokis-törökmézes cheesecake
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

625
Kalória
6.8g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
26.9g
Víz
83.4g
Koleszterin
962.5mg
Élelmi rost
31.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 5003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    356.2 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2741.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    2015 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet egy zacskóba tesszük, és nyújtófa segítségével finomra porlasztjuk.
  2. A vajat/margarin megolvasztjuk (mikró, 2 perc), és összekeverjük a kekszmorzsával.
  3. Jó alaposan belenyomkodjuk a tortaforma aljába, és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Amíg az alap pihen, elkészítjük a krémet és a törökmézet.
  5. Az apróra vágott/tört törökméz-darabokat szórjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Néhány kocka tejcsokit olvasszunk meg, töltsük egy zacskóba, és csurgassuk a törökméz-darabokra. Hagyjuk megkötni.
  6. Egy tálban verjük habbá a tejszínt.
  7. Egy másik tálban keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a vanília eszenciával, majd szilikonos lapáttal keverjük hozzá óvatosan a felvert tejszínt és a csokis törökméz felét.
  8. A masszát dolgozzuk el a kekszes alap tetején, szórjuk meg a maradék csokis törökmézzel.
  9. Olvasszunk ismét pár kocka tejcsokit, és díszítsük vele a torta tetejét.
  10. 1-2 órára tegyük ismét a hűtőbe, hogy összeálljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 22

Kedvenc desszertem a munkahelyemen a Honeycomb smash cheesecake. Gondoltam, megpróbálom házilag elkészíteni. Sikerült. Nem egy olcsó süti, de egy egész tortát kihoztam annyiból, amennyiért nálunk az étteremben egy szeletet adnak. Ha így számolom, olcsó. Szerencsére készen vettem aprított törökméz-darabkákat, de természetesen házilag is elkészíthető. Sőt, talán úgy az igazi.:) További képek itt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...