Tejberizs alaprecept ahogy witch készíti
- 14% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 14% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 14% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2421 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1489 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- A rizst átválogatjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük.
- Egy kislábast kiöblítünk hideg vízzel, beleöntjük a tejet meg a rizst, felforraljuk. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjon le, lefedjük és kis lángon puhára főzzük. Legyünk a közelben, mert ahogy fő kifuthat, és néha keverjük meg.
- 20-25 perc elteltével kóstoljuk meg, ha puha, akkor most adjuk hozzá a cukrot és még 5 percig főzzük.
- Elkészítettem: 29 alkalommal
- Receptkönyvben: 486
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 251481
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Ajánló
Cukor, kakaópor, fahéj, friss gyümölcs, befőtt, lekvár, reszelt csoki, darabos csoki vagy bármi, ami eszünkbe jut és van is otthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nem tudom, hogy más is ilyen finnyás mint én, ha tejberizsről van szó? Ha vízben van főzve, kiérzem a víz ízét. Ha felesben víz/tej keverékében van főzve, akkor is. Nem szeretem, ha néhány szem még egy óra múlva sem puha és még sorolhatnám. Pedig nem vagyok válogatós, de tényleg talán ez az egy, aminek tökéletesnek KELL lennie. Miért pont a tejberizs? Fogalmam nincs. Jónéhány évvel ezelőtt láttam ezt a változatot, ahogy Giada De Laurentiis készítette. Nahát benne bíztam, mert az Ő receptje alapján sikerült az első képviselőfánkom. Nem ilyen egyszerűen készítette a rizspudingot (ahogy Ő hívja), hanem rummal, vaníliarúd kikapart belsejével meg reszelt narancshéjjal ízesítve. Ha én is úgy készítettem volna, egy napi kosztpénz az édességben landolt volna. Ezért alaprecept, hogy mindenki a pénztárcájához igazíthatja az ízesítőket.