r
Nosalty Logó

Tejberizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Puding

Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Puding

Összesen 2609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Puding

Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Tejberizs

Puding

Elkészítés

Tejberizs

  1. A megmosott rizst egy nagyobb lábasban 2 dl hideg vízzel feltesszük főzni, alacsony hőfokon néha megkeverve megvárjuk amíg magába szívja a vizet.
  2. Ezután felöntjük 11 dl tejjel, sózzuk, felforraljuk, majd lefedve betesszük egy 150 fokra előmelegített sütőbe, és kb 25-30 perc alatt puhára pároljuk a rizst. Közben a tej nagy részét magába szívja.
  3. A sütőből kivett előfőzött rizshez adjuk a cukrot és a 4 dl tejjel simára kevert pudingot, majd visszatesszük a tűzre, és pár perc alatt felfőzzük benne a pudingot. Végül a hőt elzárjuk alatta, és belekeverjük a vajat.
  4. Ízlés szerint tálaljuk. Mi hagyományosan kakaós porcukorral szoktuk fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 70450
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejberizs
Katharosz 499 recept

A tejberizs a gyermekkor egyik kedvence volt, amit a mai napig szívesen fogyasztunk, hagyományosan kakaós porcukorral megszórva.

Hozzávalók

Tejberizs

Puding

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...