r
Nosalty Logó

Tejbegríz megbolondítva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejbegríz megbolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tejbegríz

Krém

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tejbegríz

Krém

Összesen 998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tejbegríz

Krém

Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Tejbegríz

Krém

Elkészítés

Tejbegríz

  1. Tejet a vanília aromával (vaníliával) és a búzadarával főzni kezdjük. Folytonos kevergetés mellett felforraljuk közepesnél kicsit nagyobb lángon (indukciós főzőlapon 2,5 fokozat nekem, de fajtája válogatja). Szépen be fog sűrűsödni attól függően, ki milyen mennyiségű búzadarát adott hozzá.
  2. Ha felforrt és besűrűsödött, akkor félrehúzzuk, és hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük azonnal, nehogy a cukor elfolyósodjon vagy rákeményedjen. Aki nagyon sűrű grízt főzött, annak levet fog kihűlés után engedni a tejbegríz.
  3. Ramekin vagy szuflé tálkába szedjük (nekem ez 2.6 dl-es) 4 egyenlő arányban a grízt, és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a krémet/szószt.

Krém

  1. A narancs vagy multivitamin rostos üdítőt a szegfűborssal és a cukorral összeforraljuk. Közben egy kevés üdítővel összekeverjük a csomag vaníliapuding jó 3/4-ét (ha 4 dl üdítővel csináljuk, mehet az egész zacskó), majd a felforrt léhez öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  2. A krémet ezután rákanalazzuk óvatosan a tejbegrízre úgy, hogy aki hígabb tejbegrízt készített, ne keveredjen össze, és persze ezt is egyenlő arányban. Nekem a tálkám a fotón lévő módon lesz tele:)
  3. 10-15 percre rakjuk hűtőbe, hogy gyorsabban fogyasztható legyen, mert frissen, melegen, nagyon megüli az ember gyomrát.:)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3793
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerkőcöm és én is persze nagyon szeretjük magát a sima hagyományos tejbegrízt, az elmúlt hetekben szinte napi rendszerességgel készítenem kellett, majd megszórnom kakaóval, és nyakon önteni mézzel ... én ezt már meguntam, gondoltam egyet, mi lenne ha a jól bevált meggyszószomból kiindulva valami gyümölcsös vagy gyümölcsízű "löttyel" megbolondítanám... Így jött az ötlet, és nagyon érdekes és nagyon finom egyveleg lett :)

Hozzávalók

Tejbegríz

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...