Tavaszváró zöldborsófőzelék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1875
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
56.1g zöldborsó45 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
14g tejföl28 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
Összesen
106
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2140 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 1446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 253.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1712 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6821 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8560 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1303 mg
-
Nátrium 5783 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 462 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 991 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 734 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 6849 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27282 micro
Összesen
1875
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1530 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk a fazékban, majd beleszórunk 1 ek cukrot, és karamellizáljuk.
- Belezúdítjuk a borsót, átkeverjük, aláöntünk fél dl vizet, sózzuk, cukrozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet.
- A keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel, és ha teljesen puha a borsó, behabarjuk. Felöntjük még annyi tejjel, hogy ízlésünknek megfelelően hígabb legyen.
- Néhányat forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 33720
- Feltöltés dátuma: 2014. március 13.
Ajánló
Én a rántott sajtot szeretem hozzá a legjobban. Érdemes kipróbálni a sütőben sült változatot!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mandula
35 recept
A zöldborsófőzelék az egyik olyan étel - a kevesek közül -, amit a menzán nagyon szerettem. Otthon soha nem készítettük, ezért nem volt igazán fogódzóm, hogyan is kell azt a jófajta édes-menzás verziót csinálni. Főztem már többféle módon: zabpehellyel (recept a blogomon), paprikásan, csak tejjel hígítva, de egyik sem volt az igazi. Mindegyik finom, de nem az, amit kerestem. A minap aztán ismét rávettem magam, és nem is bántam meg: sok lépéssel közelebb kerültem az áhított ízhez :)