r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldséges tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Tavaszi zöldséges tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1408 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    2858 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10560 micro
Összesen 2988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát krumplihámozóval megtisztítjuk, a brokkolit apró kockákára vágjuk.
  2. Közben a tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
  3. A mártáshoz a megpucolt fokhagymát és az apróra vágott medvehagymát 3 ek olajban megfonnyasztjuk. Felöntjük a tejszínnel és belemorzsoljuk a feta sajtot. Csak addig rotyogtatjuk még 1-2 percig, amíg felolvadnak benne a sajtdarabok.
  4. Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a rozmaringgal és a szerecsendióval.
  5. A zöldségeket egy magas peremű edényben (én wok-ban!) a megforrósított olajon pirítjuk kicsit, majd sózzuk-borsozzuk és lefedve 15 percig pároljuk. Amikor megpuhultak, a fedőt levéve 3 percig ismét pirítjuk őket.
  6. A leszűrt tésztát összeforgatjuk a zöldségekkel és a sajtos mártással.
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23655
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

A tetejére reszeltem még sajtot és tettem aprított medvehagymát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Stahl Judit tésztás könyvében jelent meg, és most teljesen aktuálissá vált. Én még kiegészítettem némi medvehagymával, és könnyű sikert arattam családomban ezzel az üde tavaszi tésztával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...