r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 1365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, a gombát megpucoljuk, és felszeleteljük.
  3. Megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük a gombát, ráöntjük a bort, és pár perc alatt elpárologtatjuk róla.
  5. Hozzáadunk 2 ek mascarponét, borsozzuk, és még kb. 2 percig főzzük.
  6. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és már tálaljuk is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 732
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 36607
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

A főzéshez használt száraz fehérbor vagy egy frissítő hosszúlépés kitűnő választás mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemcsak Schneider Mátyás szerette a fiatal zöldhagymát a Hyppolitban, én is imádom. És mivel libacombbal nincs mindig időm bíbelődni, ezzel a könnyű mascarponés tésztával tálaltam!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...