r
Nosalty Logó

Tavaszi tésztasaláta cukkinispagettivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tavaszi tésztasaláta cukkinispagettivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges tésztához

Az öntethez

859
Kalória
39g
Fehérje
105.6g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
336.9g
Víz
223.8g
Koleszterin
7.4g
Rost
11.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9508 micro
Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    470 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A zöldséges tésztához

  1. Főzzük ki a tésztát sós, lobogó vízben.
  2. Készítsük el az "öntetet": reszeljük le/ fokhagymapréssel nyomjuk ki a fokhagymák levét, keverjük el az olajjal, a mustárral, a friss citromlével. Borsozzuk.
  3. Aprítsuk fel gombát és a cukkinit. (Én a cukkinit "spagetti jellegűre" vágtam; hosszában szeleteltem a cukkinit, majd az így kapott cukkinilapokat vékony csíkokra vagdostam.)
  4. Kezdjük el a wokban, vagy egy serpenyőben pirítani a cukkinit (itt szezámolajon sült). (Én kurkumával ízesítettem a són és a borson kívül, hogy intenzívebbé tegyem a színét.) Ne pároljuk túl.
  5. Én együtt pároltam a gombát a cukkinivel, de utólag külön tenném, mert a gomba által eresztett lé elvette a cukkini roppanós jellegét. Igyekezzünk elfőzni a gomba levét; sózzuk, borsozzuk azt is.
  6. Egy kis serpenyőben kb. másfél maréknyi szezámmagot pirítunk, és azt a párolt zöldségekre szórjuk.
  7. Kezdjük el főzni a tojásokat.
  8. Közben csíkozzuk fel a sonkaszeleteket és a koktélparadicsomokat.
  9. A leszűrt tésztát keverjük össze az előzőleg elkészített öntettel. Óvatosan forgassuk össze a párolt zöldségekkel, a sonkával, koktélparadicsommal, valamint a kissé kihűlt tojásszeletekkel.
  10. A tetejére szórhatunk még natúr vagy pirított szezámmagot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Tavaszi színeket idéz ez a könnyű, félig főétel, félig tésztasaláta jellegű étel. Viszonylag improvizatívan készült egy mustáros tésztasaláta ötletéből, amit a kurkuma sárga színével tettem még intenzívebbé. A vegák kihagyhatják a sonkát belőle; nem igazán érzi meg a hiányát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!