r
Nosalty Logó

Tavaszi szülinapi torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tavaszi szülinapi torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

631
Kalória
8.6g
Fehérje
67.6g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
39.7g
Víz
262.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
57.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 7593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    447.1 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.7 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3604 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 7593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy hagyományos, 6 tojásos piskótát sütünk meg, de ha van jobb, azt is lehet használni.
  2. A 6 darab tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérje részét pedig kemény habbá verjük, utána a sárgájához apránként hozzáadjuk a fehérjét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezt követően egy tortaformában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lappá vágjuk.
  4. A krémhez a vajat kihabosítjuk, azután hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
  5. A 3 tojást a 3 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött a habverővel, folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, majd a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
  6. Később a vajas csokoládéhoz keverjük és megtöltjük a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is jusson.
  7. Az oldalát beszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük.
  8. A tetejére a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána vékonyan lekenjük vele.
  9. A fondant vagy a marcipánt kinyújtjuk, a széleit kicakkozzuk linzerszaggatóval, majd rátesszük a vajas krémre.
  10. A díszítéshez a tojásfehérjét apránként adagolva a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, színezzük az aromával vagy ételfestékkel.
  11. Tetszés szerint díszítjük a virágokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

A díszítést a lányom vállalta - imádja a pillangókat -, hiszen ez a torta neki készült. A pillangók ostyából vannak, egy cukrászdában vásároltam őket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!