r
Nosalty Logó

Tavaszi szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 7593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    447.1 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.7 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3604 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 7593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy hagyományos, 6 tojásos piskótát sütünk meg, de ha van jobb, azt is lehet használni.
  2. A 6 darab tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérje részét pedig kemény habbá verjük, utána a sárgájához apránként hozzáadjuk a fehérjét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezt követően egy tortaformában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lappá vágjuk.
  4. A krémhez a vajat kihabosítjuk, azután hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
  5. A 3 tojást a 3 tojássárgájával, a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött a habverővel, folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, majd a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
  6. Később a vajas csokoládéhoz keverjük és megtöltjük a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is jusson.
  7. Az oldalát beszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük.
  8. A tetejére a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána vékonyan lekenjük vele.
  9. A fondant vagy a marcipánt kinyújtjuk, a széleit kicakkozzuk linzerszaggatóval, majd rátesszük a vajas krémre.
  10. A díszítéshez a tojásfehérjét apránként adagolva a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, színezzük az aromával vagy ételfestékkel.
  11. Tetszés szerint díszítjük a virágokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5499
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A díszítést a lányom vállalta - imádja a pillangókat -, hiszen ez a torta neki készült. A pillangók ostyából vannak, egy cukrászdában vásároltam őket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...