r
Nosalty Logó

Tavaszi sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fifinger
Tavaszi sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5784 micro
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mosás után feldaraboljuk. A húst kissé kiklopfoljuk és besózzuk, kicsit borsozzuk.
  2. Az olajon megpuhítjuk a hagymát, a karikára vágott kolbászt is hozzátéve. Az üveges hagymára ráterítjük a hús szeleteket, kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.
  3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, a majorannát, és egy kis ideig még pároljuk a fedő alatt.
  4. A végén ráborítjuk a paprika és paradicsom kockákat, és készre pároljuk pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne lecsós legyen, a paprika ne főjön meg, maradjon roppanós.
  5. Tálaláskor petrezselymes újburgonyát teszünk mellé vagy vajas krumplit.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4738
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Ajánló

Télen is elkészíthető, de akkor szalonnazsíron, vörösborban párolom a húst. Ettől a ragu masszívabb, téliesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fifinger 7 recept

A tavasz friss ízei mindig jó étvágyat csinálnak a család tagjainak. A friss főzőhagyma, zöldborsó, paprika, paradicsom és a zöld fűszerek ínycsiklandó elegyet alkotnak a téli, nehezebb étkek után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...