r
Nosalty Logó

Tavaszi pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Tavaszi pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

587
Kalória
21.5g
Fehérje
41.9g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
137.3g
Víz
312.7g
Koleszterin
4.3g
Rost
11.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9180 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5165.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    4728 micro
Összesen 2934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3138 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. Egy pitesütőt kivajazunk (lisztezhetjük is, én nem szoktam). Belefektetjük a tésztát, lenyomkodjuk finoman a forma aljához és széleihez, majd körbevágjuk. A maradék részeket félretesszük, ehhez az adaghoz már nem lesz rá szükségünk.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük.
  3. A hagymákat mossuk, tisztítjuk. A sonkát kisebb kockákba, a szárított paradicsomot és a medvehagymát vékony csíkokba, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A tojásokat és a sárgákat egy nagy keverőtálban habverővel felhabosítjuk, folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk először a tejszínt, majd beleszórjuk a felaprított sonkát és a zöldségeket.
  5. Az így elkészült tölteléket öntjük a tésztával bélelt formába. Aki még meg szeretné bolondítani, a tetejére reszelhet parmezánt is, ekkor mehet a sütőbe úgy 30 percre. Ha szép aranybarna lesz a teteje, akkor vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni a pitét. Langyosan a legfinomabb, és így könnyebb szeletelni is! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ilyenkor tavasszal ahogyan elővesszük ruhatárunk színesebb darabjait, úgy az étkezésünkben is a színpompásabb ételekre vágyunk. A piacon vagy a boltokban több zöldséget, gyümölcsöt vásárolunk. A gyerekek is kedvelik, és akár az elkészítésében is szívesen segítenek, minél hamarabb hozzájuthassanak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!