r
Nosalty Logó

Tavaszi krumplisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tavaszi krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    1746 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 1009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Fontos, hogy salátaburgonyát vagy főzni valót használjunk, mert így nem esik majd szét.
  2. Ha a burgonya megfőtt, akkor kihalásszuk őket a vízből, de ne öntsük ki, hiszen ugyanebben a vízben, néhány perc alatt megfőzhetjük a zöldbabot is. Ha ez is elkészült, akkor kiszedjük és hagyjuk kihűlni a burgonyával együtt.
  3. Közben a tojásokat is megfőzzük. (Én jobban szeretem ha a sárgája még krémes, így csak hat percig forraltam.)
  4. Az uborkákat felkarikázzuk, a zellert pedig félcentis darabokra szeleteljük.
  5. A kihűlt burgonyát kockákra vágjuk, és elkeverjük a többi zöldséggel, majd összeforgatjuk az öntettel. Félbevágott tojásokkal tálaljuk.

Az öntethez

  1. Az öntethez a zöldfűszereket egy késes betétű robotgépbe tesszük. A medvehagymával csak óvatosan, mert nagyon intenzív íze van!
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, facsarunk bele egy egész kevés citromlevet is, majd hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is.
  3. Az egészet pürésítjük, majd kóstoljuk, és ha úgy érezzük, tovább ízesítjük a fűszerekkel vagy citromlével. Ha édeskésebb ízt szeretnénk, mehet bele több majonéz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21524
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 11.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Az alaprecept ez volt, mert annyira gyönyörű, hogy mindenképp el szerettem volna készíteni én is. Persze azért változtattam ám rajta, nálam került bele tejföl és medvehagyma is, valamint az édeskömény helyett halványító zellert használtam. Isteni finom, könnyű, tavaszra hangolódó saláta, amivel simán jóllaksz!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...