r
Nosalty Logó

Tavaszi felvágott Iluskától

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Tavaszi felvágott Iluskától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

214
Kalória
38g
Fehérje
3.4g
Szénhidrátok
4.5g
Zsír
162.4g
Víz
121.7g
Koleszterin
850.7mg
Rost
1.8g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 214 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 643 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet ledaráljuk.
  2. A sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, átnyomott vöröshagymával, apró kockákra vágott piros színű paprikával alaposan összekeverjük.
  3. Folpack-ba, majd alufóliába csomagoljuk, jó szorosan. Formázzuk, mint egy szaloncukrot. Forró, enyhén sós vízbe tesszük, hogy a víz ellepje, és 40-45 percig főzzük, fedő alatt.
  4. Mikor kész, kiemeljük, kibontjuk. Kihűtjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Nagyon finom a házilag is könnyen készíthető felvágott, főleg ha van ami még színesíti is! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!