Tartiflette reblochonnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
313g burgonya180 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g sajt220 kcal
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1250g burgonya722 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g sajt880 kcal
Összesen
3563
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
53.7g burgonya31 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
8.6g császárszalonna34 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
10.7g fehérbor9 kcal
-
8.6g crème fraîche31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.7g sajt38 kcal
Összesen
154
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1762.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 323.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.9 g
Zsír
-
Összesen 246.5 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7050.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1810 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1858 mg
-
Nátrium 2934 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1293.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 992 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
3563
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg burgonya
-
3 kis db vöröshagyma
-
200 g császárszalonna
-
2 ek vaj
-
250 ml fehérbor
-
200 g crème fraîche
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, lefedve, fövő sós vízben kb. 20 percig főzzük.
- A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
- A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, és ropogósra sütjük.
- Hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a creme fraichet. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítünk.
- A burgonyás masszát egy tűzálló formába öntjük.
- A sajtot lapjában elfelezzük, a vágott felülettel felfelé a burgonyára helyezzük. Alufóliával letakarjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük, míg a sajt elolvad.
- A fóliát eltávolítjuk, a sajtot összekeverjük a burgonyával, és most fólia nélkül további 15-18 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9392
- Feltöltés dátuma: 2015. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A tartiflette egy rusztikus, hegyvidéki rakott krumpli, egy igazi kalóriabomba, mely reblochon sajttal készül. Ez az étel tipikus Savoyai, de nem tradicionális, hiszen csak az 1980-as évek folyamán hanyatlásnak induló reblochon sajt fogyasztásának fellendítésére került az asztalra.