r
Nosalty Logó

Tartiflette reblochonnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tartiflette reblochonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7050.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, lefedve, fövő sós vízben kb. 20 percig főzzük.
  2. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  4. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, és ropogósra sütjük.
  5. Hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a creme fraichet. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítünk.
  7. A burgonyás masszát egy tűzálló formába öntjük.
  8. A sajtot lapjában elfelezzük, a vágott felülettel felfelé a burgonyára helyezzük. Alufóliával letakarjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük, míg a sajt elolvad.
  9. A fóliát eltávolítjuk, a sajtot összekeverjük a burgonyával, és most fólia nélkül további 15-18 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9379
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tartiflette egy rusztikus, hegyvidéki rakott krumpli, egy igazi kalóriabomba, mely reblochon sajttal készül. Ez az étel tipikus Savoyai, de nem tradicionális, hiszen csak az 1980-as évek folyamán hanyatlásnak induló reblochon sajt fogyasztásának fellendítésére került az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...