Tarte tatin Heni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g alma70 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
34g leveles tészta128 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
336
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g alma281 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
138g leveles tészta510 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1343
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
67.6g alma32 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
15.5g leveles tészta57 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
Összesen
151
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
336
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.1 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 504.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
1343
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
3.5 dkg vaj
-
6 dkg cukor
-
0.5 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
Elkészítés
- Az almát nyolcfelé vágjuk. Egy nagy serpenyőbe belekockázzuk a vajat, és beleszórjuk a cukrot. Beletesszük az almacikkeket, aztán lassú tűzön főzni kezdjük, amíg az alma karamellizálódik. Az alma párolási ideje legalább negyed óra kis lángon.
- A serpenyőt közben csak rázogatni szabad, nehogy összetörjük a gyümölcsszeleteket. Akkor jó az alma, ha borostyán színű lesz és olyan áttetsző, mint a borostyán. Közben kinyújtjuk a tésztát, és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
- A megpárolt almát levesszük a tűzről. Egy hőálló tálba öntjük az almát úgy, hogy az teljesen befedje az alját. A forma alját érdemes sütőpapírral kibélelni teflon forma esetében.
- A tésztából akkora körlapot vágunk, ami beborítja a tálat. A korongot az alma tetejére tesszük, a széleit kicsit lenyomkodjuk a tál fala mellé. A tésztát villával többször megszurkáljuk. Egy felvert tojással lekenjük.
- A tortát betesszük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg a tészta megsül. Sütés után a formában hagyjuk 10 percre. Aztán egy tálra borítjuk úgy, hogy a tálat az edényünk tetejére tesszük, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 718
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Ajánló
Fagyival vagy jégkrémmel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni ezt a desszertet.