r
Nosalty Logó

Tarte tatin 2.- gyors

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Tarte tatin 2.- gyors
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 921 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 3686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 921 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 3686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben gyors mozdulatokkatl elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a tojást, sót, fahéjat, cukrot, és addig gyúrjuk, amíg összeáll. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  2. Húsz perc elteltével a sütőt bekapcsoljuk (175 fok), és a tatin-formát berakjuk, hogy kicsit megmelegedjen.
  3. Serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd beleszórjuk a cukrot, és szép világos(!) barnára pirítjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen túlpirul - a tűzről levéve is sötétedik még egy picit - és a túlpirított cukor keserű lesz. Ha így járnánk, inkább kezdjünk egy új készítésébe, mert az egész tortát tönkreteheti ez a kellemetlen íz.)
  4. A sütőből a formát kivesszük, és beleöntjük a karamellt. A forma ne legyen tűzforró, csupán meleg, hogy a karamell szépen elosztható legyen rajta, de ne pörkölje tovább a cukrot. Tapasztalatom szerint egy melegedő sütő, ennyi idő alatt nem forrósítja túl a formát, de vigyázzunk az idővel, ne felejtsük a formát sokáig bent.
  5. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük, cikkekre vágjuk, és elhelyezzük szép legyezőformában a karamellrétegen.
  6. Tésztát kivesszük a hűtőből, és két fólia között kinyújtjuk. (Azért praktikus fólia között nyújtani, mert így könnyedén leellenőrizhetjük, hogy elég nagyra nyújtottuk, vagy még nyújtani kell...)
  7. Tésztát az almákra borítjuk, a forma szélénél kissé lenyomkodjuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, hogy a keletkező hő eltávozhasson.
  8. 175 fokon, kb. 30 percig sütjük.
  9. Sütőből kivéve 2-3 percet várunk, majd tányérra borítjuk. (Vigyázzunk, mert lehet az alján egy kevés folyékony karamell, nehogy a kezünkre folyjon, mert éget!)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17887
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Vanília fagylalttal, vanília sodóval, ha valaki krémesen szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarte tatin 2.- gyors
OsztriGa 35 recept

Első komolyabb receptes könyvem kedvenc darabja lett ez a torta, mert nagyon gyorsan elkészíthető, szaftos és gyümölcsös, de nem kell sokat dolgozni érte. Sajnos tatin-forma nélkül bajos megsütni, talán hőálló edényben, vagy sütőbe tolható serpenyőben lehetne még, az a lényeg, hogy ne tudjon a leve alul a formából távozni.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...