r
Nosalty Logó

Tárkonyos sertésragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 3706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3140 micro
Összesen 3706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A húsokat kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, amihez a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük, majd tárkonnyal, balzsamecettel, olajjal és a sűrített paradicsommal összekeverjük. Így tesszük be a hűtőbe. A sertést egy éjszakára, a csirkét viszont elég 2-3 órára a pácban érlelni.
  3. Ha eltelt a 2-3 óra (vagy az egy éjszaka), akkor egy peremes serpenyőben az 1 dl olajat felhevítjük, majd beletesszük a már bepácolt húst.
  4. Ha sertésből készítjük, akkor öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedjük le, és úgy főzzük kb. 30 percig. A csirkét nem kell felöntenünk, maximum 8-10 perc alatt megpuhul.
  5. Ha kész, a már bekevert mártással felöntjük, majd megvárjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész.
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 64365
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Köretnek mi hasábburgonyát készítettünk, de rizzsel is ugyanolyan jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc keresztanyám készítette el ezt a receptet, mikor náluk jártam Pesten. Hihetetlen sikere volt! Nem csak sertéshússal, de csirkével is tökéletes! Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...