r
Nosalty Logó

Tarja ünneplősen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
La fée de cuisine
Tarja ünneplősen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 1135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 6819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8013.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    6368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3031 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    551.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48079 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    804 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    6798 mg
  • Nátrium
    38210 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    4169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1935 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    900 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    140 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    2368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    18184 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 6819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Fűszerezés

Hús

Mártás

Elkészítés

Fűszerezés

  1. A narancsnak és a citromnak levágom a héját, és a mozsárba teszem, ehhez adom hozzá a babérleveleket, a szegfűborsot, a köménymagot és a sót. Jól összetöröm, majd hozzáadom a fahéjrudat, a rozmaringot, a kakukkfüvet és teljesen összezúzom.

Hús

  1. A húst már előző nap kb. 2 cm távolságra egymástól bevagdossuk, és bekenjük a fűszerekkel, majd egy egész estén át így hagyjuk pihenni.
  2. Másnap a sütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A húst felöntjük 5 dl csirke alaplével, és a 180 fokos sütőbe tesszük kb. 4 órára.
  3. A sütés vége előtt kb. 45 perccel a hús mellé pakoljuk a zöldségeket és a burgonyát. A narancsot felkarikázzuk, és azt is a húsra helyezzük, majd tovább hagyjuk sülni.
  4. Amikor a hús készen van, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk. Majd alufóliával letakarjuk, amíg a mártást elkészítjük.
  5. A krumplit is külön tálba helyezzük, és letakarjuk alufóliával.

Mártás

  1. Amikor a hús készre sült, leszűrjük a levét, és egy külön lábasba tesszük a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk az 5 dl vizet, a lisztet és a 200 ml bort. Közepes lángon elkezdjük forralni, és jól összeturmixoljuk. Amennyiben még túl sűrű, adjunk hozzá vizet vagy csirke alaplevet.
  2. A tarja szeleteket krumplival és mártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13462
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Ajánló

Az ínyencebbek a húst megbolondíthatják még egy kis baracklekvárral is. Amikor a tarja már majdnem kész, kb. 10 perccel a vége előtt kell jól bekenni a lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A pikáns fűszerkeveréket egy régi angol recept alapján készítettem el. Ez különleges ízt kölcsönöz a sült húsnak, és ezáltal emeli az ételünket ünnepi magaslatokra.

Hozzávalók

Fűszerezés

Hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...