Tarja ünneplősen
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszerezés
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
Hús
-
500g sertéstarja930 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
87g zeller31 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g csirke alaplé6 kcal
-
117g burgonya67 kcal
Mártás
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
83g víz0 kcal
Összesen
1135
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszerezés
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
88g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
Hús
-
3000g sertéstarja5580 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
700g burgonya404 kcal
Mártás
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
6819
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszerezés
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
Hús
-
47.1g sertéstarja88 kcal
-
4.1g narancs1 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
8.2g zeller3 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.9g csirke alaplé1 kcal
-
11g burgonya6 kcal
Mártás
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
3.1g vörösbor3 kcal
-
7.9g víz0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.9 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8013.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1133 mg
-
Nátrium 6368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 694.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1241 micro
-
β-karotin 3031 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1135
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 551.6 g
Zsír
-
Összesen 375.8 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48079 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 804 mg
-
Kálcium 1150 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 963 mg
-
Foszfor 6798 mg
-
Nátrium 38210 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 4169.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1935 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 900 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 140 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 2368 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 7448 micro
-
β-karotin 18184 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 872 micro
Összesen
6819
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Fűszerezés
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 db babérlevél
-
4 g szegfűbors
-
2 teáskanál köménymag
-
8 ek só
-
1 db fahéjrúd
-
4 szál rozmaring
-
4 szál kakukkfű
Hús
-
3 kg sertéstarja
-
1 közepes db narancs
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db zeller
-
3 közepes db sárgarépa
-
bors ízlés szerint
-
5 dl csirke alaplé
-
7 közepes db burgonya
Mártás
-
2 evőkanál finomliszt
-
200 ml vörösbor
-
5 dl víz
Elkészítés
Fűszerezés
- A narancsnak és a citromnak levágom a héját, és a mozsárba teszem, ehhez adom hozzá a babérleveleket, a szegfűborsot, a köménymagot és a sót. Jól összetöröm, majd hozzáadom a fahéjrudat, a rozmaringot, a kakukkfüvet és teljesen összezúzom.
Hús
- A húst már előző nap kb. 2 cm távolságra egymástól bevagdossuk, és bekenjük a fűszerekkel, majd egy egész estén át így hagyjuk pihenni.
- Másnap a sütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A húst felöntjük 5 dl csirke alaplével, és a 180 fokos sütőbe tesszük kb. 4 órára.
- A sütés vége előtt kb. 45 perccel a hús mellé pakoljuk a zöldségeket és a burgonyát. A narancsot felkarikázzuk, és azt is a húsra helyezzük, majd tovább hagyjuk sülni.
- Amikor a hús készen van, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk. Majd alufóliával letakarjuk, amíg a mártást elkészítjük.
- A krumplit is külön tálba helyezzük, és letakarjuk alufóliával.
Mártás
- Amikor a hús készre sült, leszűrjük a levét, és egy külön lábasba tesszük a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk az 5 dl vizet, a lisztet és a 200 ml bort. Közepes lángon elkezdjük forralni, és jól összeturmixoljuk. Amennyiben még túl sűrű, adjunk hozzá vizet vagy csirke alaplevet.
- A tarja szeleteket krumplival és mártással kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13462
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.
Ajánló
Az ínyencebbek a húst megbolondíthatják még egy kis baracklekvárral is. Amikor a tarja már majdnem kész, kb. 10 perccel a vége előtt kell jól bekenni a lekvárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
A pikáns fűszerkeveréket egy régi angol recept alapján készítettem el. Ez különleges ízt kölcsönöz a sült húsnak, és ezáltal emeli az ételünket ünnepi magaslatokra.