r
Nosalty Logó

Tarhós csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Tarhós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9470.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    5129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1825 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 5967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba tegyük a liszt felét, a közepébe alakítsunk mélyedést, morzsáljuk bele az élesztőt, tegyünk rá pici cukrot és langyos vizet. Amikor kel, adjuk hozzá a joghurtot, sót, margarint és a többi lisztet, jól dolgozzuk át és 60 percet kelesztjük.
  2. Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra elnyújtjuk, a tarhóba (vagy a tejföl és joghurt keverékébe)belekeverjük a sót, és felét rákenjük a tésztára és felcsavarjuk.
  3. 3 ujjnyii vastag szeleteket vágunk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a vágott felükkel lekenjük a tarhó felével, 30 percet pihentetjük, majd rákenjük a megmaradt tarhót, és 200 fokon 45 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Saját találmány, finom és kiadós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...