r
Nosalty Logó

Tank alakú torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Tank alakú torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 10391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.5 g

Zsír

  • Összesen
    454.2 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    5135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7703 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    3382 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1303.7 g
  • Cukor
    903 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1091 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    3617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5953 micro
Összesen 10391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

  • 250 g marcipán (zöld színű fondantot is használhatunk)

Elkészítés

Piskóta

  1. Nyolc tojást kettéválasztunk. A sárgáját a 16 dkg cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A 16 dkg lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 fokon.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd, ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!
  5. Én 3 piskótát készítettem, és ezekből formáztam meg a tank különböző részeit.

Krém

  1. Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a megmosott citromok reszelt héját és átszűrt levét, majd jól elkeverjük. A zselatint kevés vízben beáztatjuk (kb. 4 ek.), majd közepes lángon felforrósítjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  2. A jól behűtött habtejszínt a vaníliás cukorral félig habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  3. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tejfölös krémhez.
  4. A formára vágott piskótákat betöltjük a citromos krémmel. Oldalát és tetejét is körbehúzzuk a krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg jól megdermed.
  5. A marcipánt (vagy fondantot) elnyújtjuk, és bevonjuk vele a hűtőből kivett tortát. A maradék marcipánból terepmintázatot készítünk a tortára.
  6. Az ágyúcsövet cukordrazséval töltött szívószálból készítettem. Elnyújtunk egy darab marcipánt nagyon vékonyra, és bevonjuk a szívószálat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2138
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vőlegényem nagyon szereti a tankokat, és úgy gondoltam, hogy meglepem a születésnapján egy tank alakú tortával! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...