r
Nosalty Logó

Tandori csirkenyárs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Tandori csirkenyárs
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

369
Kalória
35.1g
Fehérje
15g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
290.2g
Víz
91.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 1480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 75 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8680.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    6845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

Csirkenyárs készítése

  1. Egy mixer gépbe öntünk egy nagy doboznyi joghurtot az összes fűszerrel, olajjal, citromlével, reszelt gyömbérrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
  2. A megmosott, leszárított csirkemellet hosszanti irányban fél centis csíkokra vágjuk. A csirke csíkokat lapos felükön - előre beáztatott - húsnyársra fűzzük úgy, mintha csak egy ruha szegélyét varrnánk fel. A hullámokat szorosan összetoljuk.
  3. A csirkenyársakat konyhai kenőecset segítségével megkenjük a fűszeres páccal, és legalább egy órára letakarva hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészíthetjük a raitát és a jázminrizst. A sütőt pedig időben melegítsük elő 180 fokra.
  5. A pácolt csirkenyársakat sütőpapírral borított tepsibe fektetve, sütőben 5-5 perc alatt mindkét felükön megsütjük. A maradék páccal sütés előtt és sütés közben (amikor megfordítjuk a nyársakat) megkenhetjük a húst, így még fűszeresebb és omlósabb lesz.
  6. Tálaláskor frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel díszítsük az ételt.

Raita készítése

  1. A kígyóuborkákat hámozzuk meg, és vágjuk fel nagyon apró kockákra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszereket a joghurttal, és szórjuk bele az uborkakockákat. Egy gyors keverés után már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A joghurt nálunk gyorsan fogy. Ehhez a vacsorához el is kellett rejtenem a gyerekek elől a hűtőben két dobozzal belőle. Szerencsére nem fedezték fel a turpisságot, így nagyszerű lett az este.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!