Tandori csirkenyárs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkenyárs készítése
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
63g görög joghurt64 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3g só0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
5g szőlőmagolaj44 kcal
-
0g koriander0 kcal
Raita készítése
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g só0 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
Összesen
369
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkenyárs készítése
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
250g görög joghurt258 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
11g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
0g koriander0 kcal
Raita készítése
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6g só0 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
Összesen
1480
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkenyárs készítése
-
25.6g csirkemellfilé31 kcal
-
12.8g görög joghurt13 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1g szőlőmagolaj9 kcal
-
0g koriander0 kcal
Raita készítése
-
41g kígyóuborka6 kcal
-
1.5g koriander0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
15.4g görög joghurt16 kcal
Összesen
75
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2170 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 1711 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 290.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
369
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 78.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8680.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 6845 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1161 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 1529 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1480
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Csirkenyárs készítése
-
2.5 dl görög joghurt
-
1 ek só
-
1 fél citromból nyert citromlé
Raita készítése
-
2 közepes db kígyóuborka
-
1 csokor koriander
-
1 teáskanál só
Elkészítés
Csirkenyárs készítése
- Egy mixer gépbe öntünk egy nagy doboznyi joghurtot az összes fűszerrel, olajjal, citromlével, reszelt gyömbérrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
- A megmosott, leszárított csirkemellet hosszanti irányban fél centis csíkokra vágjuk. A csirke csíkokat lapos felükön - előre beáztatott - húsnyársra fűzzük úgy, mintha csak egy ruha szegélyét varrnánk fel. A hullámokat szorosan összetoljuk.
- A csirkenyársakat konyhai kenőecset segítségével megkenjük a fűszeres páccal, és legalább egy órára letakarva hűtőbe tesszük.
- Közben elkészíthetjük a raitát és a jázminrizst. A sütőt pedig időben melegítsük elő 180 fokra.
- A pácolt csirkenyársakat sütőpapírral borított tepsibe fektetve, sütőben 5-5 perc alatt mindkét felükön megsütjük. A maradék páccal sütés előtt és sütés közben (amikor megfordítjuk a nyársakat) megkenhetjük a húst, így még fűszeresebb és omlósabb lesz.
- Tálaláskor frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel díszítsük az ételt.
Raita készítése
- A kígyóuborkákat hámozzuk meg, és vágjuk fel nagyon apró kockákra.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszereket a joghurttal, és szórjuk bele az uborkakockákat. Egy gyors keverés után már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5134
- Feltöltés dátuma: 2014. március 09.
Ajánló
Ezt az eredetileg grillsütőre íródott receptet - nyár és grillsütő híján - sütőben készítettem el, és nagyszerűen sikerült. Jázminrizzsel és raitával tálaltam, mely hűsítőként szolgált a fűszerekben gazdag húshoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A joghurt nálunk gyorsan fogy. Ehhez a vacsorához el is kellett rejtenem a gyerekek elől a hűtőben két dobozzal belőle. Szerencsére nem fedezték fel a turpisságot, így nagyszerű lett az este.