r
Nosalty Logó

Talkedli Veres Maritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Talkedli Veres Maritól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2001 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 2001 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba vagy fazékba (hogy legyen helye kelés közben) üssük bele a tojássárgáját, kavarjuk szét, adjuk hozzá a sót, a 4-5 dl tejet, a 3-4 evőkanál porcukrot és a 3-4 dkg élesztőt.
  2. Jól kavarjuk össze, adjunk hozzá folyton kavargatva annyi lisztet apránként, hogy sűrű, pépszerű tészta legyen belőle. Dolgozzuk össze alaposan, majd fedjük le melegített fedővel, tegyük félre kelni.
  3. Közben verjük fel a fehérjéket habnak, és ha a tészta félig megkelt, könnyedén kavarjuk közé, és kelesszük tovább.
  4. Amikor megkelt, tarkedlisütőben süssük ki: minden mélyedésbe tegyünk kis zsiradékot, forrósítsuk fel, kanállal merjünk bele a tésztából, kisebb lángon süssük meg egyik oldalát, majd a másikat, hogy a közepe ne maradjon nyers.
  5. Lekvárral "ragasszuk" össze két-két darabonként, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11637
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Ajánló

Barack-, szilva-, szederlekvárral nagyon finom, de bármilyen gyümölcsből készült dzsem is jó hozzá, sőt a vaníliás túró sem rossz ötlet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Talkedli Veres Maritól
Veres Mari 44 recept

Tarkedli vagy cseh pimasz néven is ismert csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...