Talkedli Veres Maritól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
500
kcal
- 12% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2001
kcal
- 12% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
500
kcal
- 12% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2554.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 820 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 179 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 478 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
2001
kcal
- 12% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
196
kcal
Elkészítés
- Egy nagyobb tálba vagy fazékba (hogy legyen helye kelés közben) üssük bele a tojássárgáját, kavarjuk szét, adjuk hozzá a sót, a 4-5 dl tejet, a 3-4 evőkanál porcukrot és a 3-4 dkg élesztőt.
- Jól kavarjuk össze, adjunk hozzá folyton kavargatva annyi lisztet apránként, hogy sűrű, pépszerű tészta legyen belőle. Dolgozzuk össze alaposan, majd fedjük le melegített fedővel, tegyük félre kelni.
- Közben verjük fel a fehérjéket habnak, és ha a tészta félig megkelt, könnyedén kavarjuk közé, és kelesszük tovább.
- Amikor megkelt, tarkedlisütőben süssük ki: minden mélyedésbe tegyünk kis zsiradékot, forrósítsuk fel, kanállal merjünk bele a tésztából, kisebb lángon süssük meg egyik oldalát, majd a másikat, hogy a közepe ne maradjon nyers.
- Lekvárral "ragasszuk" össze két-két darabonként, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11654
- Feltöltés dátuma: 2014. január 24.
Ajánló
Barack-, szilva-, szederlekvárral nagyon finom, de bármilyen gyümölcsből készült dzsem is jó hozzá, sőt a vaníliás túró sem rossz ötlet hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Veres Mari
44 recept
Tarkedli vagy cseh pimasz néven is ismert csemege.