r
Nosalty Logó

Tahinis brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Tahinis brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét kockákra törjük, majd ráöntjük az olvasztott, még forró vajat. Hagyjuk állni 1-2 percet, ezalatt a vaj megolvasztja a csokit, így könnyen egyneműre tudjuk keverni.
  2. Hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, és csomómentesre keverjük a krémet. Félretesszük.
  3. Egy másik tálban kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, a vaníliakivonattal, valamint egy csipet sóval. Hozzákeverjük a tahinit is.
  4. Jöhet bele a liszt, érdemes több lépésben hozzáadni, hogy kezelhetőbb legyen a viszonylag sűrű tészta.
  5. A tahinis keverék kétharmadát a csokis-vajas krémhez adjuk, ez lesz majd maga a süti. Amennyire tudjuk, egyneműre keverjük, közben több adagban hozzácsorgatva 1-2dl tejet (a tej mennyisége a tojások méretétől és a tahini sűrűségétől is függ). A lényeg, hogy a tészta jó sűrű, de még folyós legyen.
  6. A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük és elegyengetjük. A tahinis paszta maradékát a tetejére kanalazzuk, majd egy kiskés vagy hurkapálca segítségével márványmintát rajzolunk bele.
  7. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Picit hagyjuk hűlni, majd felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 7018
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 30.

Receptkategóriák

Tahinis brownie
Rosanics Petra 351 recept

A brownie nem véletlenül sokunk egyik kedvenc süteménye, hiszen töményen csokis, belül kicsit ragacsos, a teteje viszont csodásan ropogós. Hogy egy kicsit csavarjunk a hagyományos recepteken, a vaj egy részét tahinire, azaz szezámmagpasztára cseréltük a receptben. A tahini nem csak a süti "testébe", de a tetejére is került, így márványos mintázatot kölcsönözve ennek a csillagsávos klasszikusnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...