Tahinis brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
9 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g tahini125 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
Összesen
389
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
68 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
175g tahini998 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
Összesen
3102
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
14.6g étcsokoládé80 kcal
-
14.6g vaj105 kcal
-
4.4g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
14.6g nádcukor55 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.5g tahini146 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
Összesen
453
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
389
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 210.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 1001 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 2037 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.6 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
3102
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
453
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
10 dkg étcsokoládé
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
10 dkg nádcukor
-
1 ek vanília kivonat
-
1 csipet só
-
175 g tahini
-
70 g finomliszt
Elkészítés
- A csokoládét kockákra törjük, majd ráöntjük az olvasztott, még forró vajat. Hagyjuk állni 1-2 percet, ezalatt a vaj megolvasztja a csokit, így könnyen egyneműre tudjuk keverni.
- Hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, és csomómentesre keverjük a krémet. Félretesszük.
- Egy másik tálban kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, a vaníliakivonattal, valamint egy csipet sóval. Hozzákeverjük a tahinit is.
- Jöhet bele a liszt, érdemes több lépésben hozzáadni, hogy kezelhetőbb legyen a viszonylag sűrű tészta.
- A tahinis keverék kétharmadát a csokis-vajas krémhez adjuk, ez lesz majd maga a süti. Amennyire tudjuk, egyneműre keverjük, közben több adagban hozzácsorgatva 1-2dl tejet (a tej mennyisége a tojások méretétől és a tahini sűrűségétől is függ). A lényeg, hogy a tészta jó sűrű, de még folyós legyen.
- A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük és elegyengetjük. A tahinis paszta maradékát a tetejére kanalazzuk, majd egy kiskés vagy hurkapálca segítségével márványmintát rajzolunk bele.
- 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Picit hagyjuk hűlni, majd felkockázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 7018
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
A brownie nem véletlenül sokunk egyik kedvenc süteménye, hiszen töményen csokis, belül kicsit ragacsos, a teteje viszont csodásan ropogós. Hogy egy kicsit csavarjunk a hagyományos recepteken, a vaj egy részét tahinire, azaz szezámmagpasztára cseréltük a receptben. A tahini nem csak a süti "testébe", de a tetejére is került, így márványos mintázatot kölcsönözve ennek a csillagsávos klasszikusnak.