Tagliatelle bolognai mártással
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
71g finomliszt259 kcal
A mártáshoz
-
114g bolognai szósz51 kcal
-
11g parmezán sajt44 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
285g finomliszt1037 kcal
A mártáshoz
-
455g bolognai szósz205 kcal
-
45g parmezán sajt176 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
17.4g tojás22 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A mártáshoz
-
47.9g bolognai szósz22 kcal
-
4.7g parmezán sajt19 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2570.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 158 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 782 micro
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Tegyük a lisztet egy gyúródeszkára és formázzunk belőle fészket.
- A tojásokat törjük a közepébe, majd kezdjük el összedolgozni a tésztát. Simára gyúrjuk, majd pihentetjük 20 percig.
- A nyers tésztát vékonyra nyújtjuk, majd enyhén meglisztezzük, és néhányszor áthajtogatjuk. Éles késsel vágjuk negyedekre, hogy széles tagliatelle tésztát kapjunk, majd kiterítjük egy tálcára száradni.
A mártáshoz
- Közben, melegítsük a bolognai ragut egy nagy serpenyőben, alacsony lángon.
- Főzzük a tésztát egy nagy edény, sós, lobogó vízben egészen addig, míg „al dente” nem lesz.
- Tegyük rá a ragut, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal tálalás előtt.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6913
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Ajánló
Tippek: Ha szeretnénk a tagliatellénknek gazdagabb ízvilágot adni, tegyünk hozzá egy kis rozmaringot és egy gerezd fokhagymát, amikor a zöldségeket pirítjuk. Bolognában a tradicionális „ragú” paradicsompürével készül, de manapság már általánosan elfogadott, hogy szeletelt paradicsomot használjunk, hogy több mártásunk legyen azonos mennyiségű hússal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából készül! Tévhitek: Ugyan a Bolognai spagetti az egyik legismertebb olasz recept a világon, a szósz és tészta ezen párosítása eredetileg nem Itáliából származik. Bolognában, a bolognai ragut friss, tojással készült tésztán kínálják, nem pedig száraztésztával, amilyen a spagetti is. www.barilla.hu