r
Nosalty Logó

Tagliatelle bolognai mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Barilla
Tagliatelle bolognai mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 406 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 1626 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 406 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1626 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük a lisztet egy gyúródeszkára és formázzunk belőle fészket.
  2. A tojásokat törjük a közepébe, majd kezdjük el összedolgozni a tésztát. Simára gyúrjuk, majd pihentetjük 20 percig.
  3. A nyers tésztát vékonyra nyújtjuk, majd enyhén meglisztezzük, és néhányszor áthajtogatjuk. Éles késsel vágjuk negyedekre, hogy széles tagliatelle tésztát kapjunk, majd kiterítjük egy tálcára száradni.

A mártáshoz

  1. Közben, melegítsük a bolognai ragut egy nagy serpenyőben, alacsony lángon.
  2. Főzzük a tésztát egy nagy edény, sós, lobogó vízben egészen addig, míg „al dente” nem lesz.
  3. Tegyük rá a ragut, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6913
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Ajánló

Tippek: Ha szeretnénk a tagliatellénknek gazdagabb ízvilágot adni, tegyünk hozzá egy kis rozmaringot és egy gerezd fokhagymát, amikor a zöldségeket pirítjuk. Bolognában a tradicionális „ragú” paradicsompürével készül, de manapság már általánosan elfogadott, hogy szeletelt paradicsomot használjunk, hogy több mártásunk legyen azonos mennyiségű hússal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tagliatelle bolognai mártással
Barilla 60 recept

Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából készül! Tévhitek: Ugyan a Bolognai spagetti az egyik legismertebb olasz recept a világon, a szósz és tészta ezen párosítása eredetileg nem Itáliából származik. Bolognában, a bolognai ragut friss, tojással készült tésztán kínálják, nem pedig száraztésztával, amilyen a spagetti is. www.barilla.hu

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...