r
Nosalty Logó

Tagliatelle bolognai mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Tagliatelle bolognai mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

406
Kalória
17.1g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
7g
Zsír
39.5g
Víz
142.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
339.1mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 406 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 1626 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 406 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1626 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük a lisztet egy gyúródeszkára és formázzunk belőle fészket.
  2. A tojásokat törjük a közepébe, majd kezdjük el összedolgozni a tésztát. Simára gyúrjuk, majd pihentetjük 20 percig.
  3. A nyers tésztát vékonyra nyújtjuk, majd enyhén meglisztezzük, és néhányszor áthajtogatjuk. Éles késsel vágjuk negyedekre, hogy széles tagliatelle tésztát kapjunk, majd kiterítjük egy tálcára száradni.

A mártáshoz

  1. Közben, melegítsük a bolognai ragut egy nagy serpenyőben, alacsony lángon.
  2. Főzzük a tésztát egy nagy edény, sós, lobogó vízben egészen addig, míg „al dente” nem lesz.
  3. Tegyük rá a ragut, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal tálalás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából készül! Tévhitek: Ugyan a Bolognai spagetti az egyik legismertebb olasz recept a világon, a szósz és tészta ezen párosítása eredetileg nem Itáliából származik. Bolognában, a bolognai ragut friss, tojással készült tésztán kínálják, nem pedig száraztésztával, amilyen a spagetti is. www.barilla.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!