r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 1865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst mosás után szárítsuk teljesen meg, majd hártyázzuk le. Az elvékonyodó végeket vágjuk le, a hús legyen teljes hosszában körülbelül egyforma szélességű, hogy egy időben süljön majd meg mindenhol. (A levágott részekből szuper brassóit süthetünk a későbbiek során, fagyasszuk le.)
  2. Mozsárban törjük meg frissen a borsot, szórjuk a vágódeszkára, forgassuk bele a húst, tekerjük szorosan folpackba, hogy formálódjon a sütésig. A lényeg, hogy sütés előtt vegyük ki a hűtőből a húst, legyen szobahőmérsékletű.
  3. Közben a burgonyát mosás után héjában, sós vízben főzzük meg.
  4. Ha elkészült, tegyük tepsibe egymás mellé a darabokat, majd egy kanál aljával nyomkodjuk, törjük meg mindegyiknek a tetejét.
  5. Csipkedjünk vajat és tépkedjünk szét két rozmaringágat, és helyezzük a burgonya tetejére, picit locsoljuk meg olívaolajjal, aztán mehet a sütőbe, ahol nyugodtan kapcsoljuk rá a grillezőt is, hogy jól piruljon meg a teteje. Nem kell sokáig sülniük, hiszen megpuhultak már, a cél a roppanós tető elérése.
  6. Ha már a krumpli pirításánál tartunk, akkor mehet a hússütés. Egy nagy vasserpenyőben, aminek a nyele is vas (hogy be tudjuk tenni a sütőbe), hevítsünk olívaolajat. Dobjunk rá egy kanál vajat, ha habzik mehet rá a husi. Pirítsunk minden oldalára kérget úgy 2-2 perc alatt. Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba a két végét is, így mindenhol bezárjuk a rostokat.
  7. Ekkor mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
  8. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, csak utána sózzuk, szeleteljük.
  9. Amikor elkészült a burgonya és a husi is pihent már, akkor szeletelhetünk. Tegyünk minden tányérra pár szelet húst plusz 2-3 darab burgonyát, és kanalazzunk egy kevés pecsenyelevet rájuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 26966
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 11.

Ajánló

Gyorsan elkészül, ezért akár hétköznapi vacsorára és hétvégi ebéd is válhat belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a csodálatos husi a kéregsütéstől lett tökéletes. Ha nem szoktad körbepirítani a húst a sütőben való sütés előtt, akkor nem tudod, mit hagytál ki. Így sütögesd a pecsenyéd, hogy tökéletes legyen!

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...