r
Nosalty Logó

Szűz-steak salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Szűz-steak salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 556 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1111 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyéről az összes hártyát és esetleges zsírdarabkákat, stb., mindent letisztítunk. Egyben hagyjuk.
  2. Pár órával sütés előtt egy nylon zacskóba kanalazzuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk ízlés szerint kevés chiliport is, és belehelyezzük a húst. Jól rányomogatjuk, forgatjuk benne, hogy mindenhol jól érje az olaj. Bezárjuk a zacskót, hűtőbe tesszük, és sütésig ígyhagyjuk pár órát.
  3. Sütéskor egy serpenyőt megforrósítunk, pár kanál olívaolajat öntünk bele, majd kivesszük a húst a zacskóból, és belehelyezzük az olajba.
  4. Pár perc alatt körbesütjük minden oldalán, hogy vékony kérget kapjon.
  5. Kivesszük a serpenyőből, min. ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, és visszatesszük a serpenyőbe. Frissen őrölt borsot darálunk rá, kb 1-1percet sütjük így is.
  6. Ezalatt összedobunk egy friss zöldsalátát, tányérra tesszük, és a megsült hússzeleteket ráhelyezzük.
  7. Egy-két kanál olajjala serpenyőbőlmeglocsolhatjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 46882
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűz-steak salátaágyon
Vicikó 251 recept

Szeretjük, mert pl. így salátával fogyasztva egy könnyű ebéd. Én nagyon szeretem, mert nagyon gyorsan elkészül. Vendégváráskor is pofonegyszerű, jól elő lehet készíteni, friss, gyors fogás tud lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...