- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1392 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 329.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1014.3 g
Zsír
-
Összesen 1295.5 g
-
Telített zsírsav 568 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 532 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 4320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16703.8 g
-
Cink 200 mg
-
Szelén 1190 mg
-
Kálcium 734 mg
-
Vas 94 mg
-
Magnézium 1340 mg
-
Foszfor 9645 mg
-
Nátrium 3492 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3954.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 143 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 368 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1106 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Meggyújtjuk a faszenet és megvárjuk, amíg csak a jól izzó parázs marad belőle.
- Közben nyársra húzzuk a kb. 4 centis kockákra vágott húst (megkérhetjük a hentesünket, hogy ezt végezze el helyettünk a csontok miatt). A húst nem sózzuk az elején.
- Feltesszük a nyársakat, majd fél óra múlva sózzuk csak a húst.
- Állandóan figyeljük, ahol kicsit lecsöpög a zsír, és felcsap a láng, sót rászórunk a parázsra és akkor kialszik.
- Másfél óra múlva el kezdjük sörrel fröcskölni.
- Két óra sülés kell neki, az utolsó negyedórában, mikor már el kezd habzani a hús, akkor már majdnem kész van, meglocsoljuk citrommal.
- Lehúzzuk a nyársról, ízlés szerint beszórhatjuk oregánóval.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19185
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Ajánló
Mediterrán tepsis krumpli, horiatiki saláta, pitta és hideg sör.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez volt a húsvéti ebéd... Persze a görög húsvét az idén egy héttel később volt mint a katolikus, azért késtem el egy kicsit a recepttel, de nem baj jön a tavasz és a nyár, hátha valaki kedvet kap hozzá... Húsvétkor és minden nagy ünnepen pl. Nagyboldogasszonykor is a szuvla szinte kötelező, minden udvar, szinte az egész sziget ettől illatozik. Ilyenkor természetesen a fiúk a főszakácsok, mi csak ministrálunk :) Na meg a versenykedés, hogy kié a legfinomabb, mert ugye ennek is megvan a mestere, meg a titka. A titok a fiatal állat húsa, a hentes aki pontos darabokat vág, a türelem ahogy sül, ha gyorsabban sül feljebb tenni a nyársat, ha lassabban, lejjebb engedni. Akkor jó, ha olyan puha, hogy elolvad az ember szájában... Imádom a szuvlát, másnap is finom hidegen, ha kicsit többet sütünk és megmarad.