r
Nosalty Logó

Szuvla

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Szuvla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 16158 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1014.3 g

Zsír

  • Összesen
    1295.5 g
  • Telített zsírsav
    568 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    532 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    4320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16703.8 g
  • Cink
    200 mg
  • Szelén
    1190 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    1340 mg
  • Foszfor
    9645 mg
  • Nátrium
    3492 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3954.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    143 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    368 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 16158 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meggyújtjuk a faszenet és megvárjuk, amíg csak a jól izzó parázs marad belőle.
  2. Közben nyársra húzzuk a kb. 4 centis kockákra vágott húst (megkérhetjük a hentesünket, hogy ezt végezze el helyettünk a csontok miatt). A húst nem sózzuk az elején.
  3. Feltesszük a nyársakat, majd fél óra múlva sózzuk csak a húst.
  4. Állandóan figyeljük, ahol kicsit lecsöpög a zsír, és felcsap a láng, sót rászórunk a parázsra és akkor kialszik.
  5. Másfél óra múlva el kezdjük sörrel fröcskölni.
  6. Két óra sülés kell neki, az utolsó negyedórában, mikor már el kezd habzani a hús, akkor már majdnem kész van, meglocsoljuk citrommal.
  7. Lehúzzuk a nyársról, ízlés szerint beszórhatjuk oregánóval.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19185
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Mediterrán tepsis krumpli, horiatiki saláta, pitta és hideg sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ez volt a húsvéti ebéd... Persze a görög húsvét az idén egy héttel később volt mint a katolikus, azért késtem el egy kicsit a recepttel, de nem baj jön a tavasz és a nyár, hátha valaki kedvet kap hozzá... Húsvétkor és minden nagy ünnepen pl. Nagyboldogasszonykor is a szuvla szinte kötelező, minden udvar, szinte az egész sziget ettől illatozik. Ilyenkor természetesen a fiúk a főszakácsok, mi csak ministrálunk :) Na meg a versenykedés, hogy kié a legfinomabb, mert ugye ennek is megvan a mestere, meg a titka. A titok a fiatal állat húsa, a hentes aki pontos darabokat vág, a türelem ahogy sül, ha gyorsabban sül feljebb tenni a nyársat, ha lassabban, lejjebb engedni. Akkor jó, ha olyan puha, hogy elolvad az ember szájában... Imádom a szuvlát, másnap is finom hidegen, ha kicsit többet sütünk és megmarad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...