Szülinapi feketeerdő-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kakaós piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
19g finomliszt70 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g margarin3 kcal
A meggyes töltelékhez
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g meggylé10 kcal
A tejszínes töltelékhez
A tetejére
-
25g cukorfondant87 kcal
-
4g vajkrém13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
471
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kakaós piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
137 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g margarin36 kcal
A meggyes töltelékhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
171 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g meggylé120 kcal
A tejszínes töltelékhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A tetejére
-
300g cukorfondant1038 kcal
-
42g vajkrém160 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5643
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kakaós piskótához
-
17.2g tojás22 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.2g margarin1 kcal
A meggyes töltelékhez
-
13.7g meggybefőtt10 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.7g meggylé5 kcal
A tejszínes töltelékhez
-
19.5g növényi habtejszín49 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
A tetejére
-
11.7g cukorfondant40 kcal
-
1.6g vajkrém6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
220
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
471
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 182.7 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6726.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 2211 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 896.6 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 329.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2012 micro
Összesen
5643
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
8 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
23 dkg finomliszt
-
6 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A meggyes töltelékhez
-
350 g meggybefőtt
-
6 dkg cukor
A tejszínes töltelékhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 ek porcukor
A tetejére
-
30 dkg cukorfondant
Elkészítés
A kakaós piskótához
- Először elkészítjük a piskótát: a tojások fehérjéhezhozzáadjuk a porcukor felét, és mixerrel kemény habbá verjük. A tojások sárgájába beletesszük a maradék porcukrot és habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral-kakaóporral átszitált lisztet. Beleforgatjuk óvatosan a habot, majd szép simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt, margarinnal kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, megvárjuk míg teljesen kihűl, majd 3 felé szeleteljük.
- Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
- A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljukmeggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük (kb. fél órára), hogy a tejszín egy kicsit megszilárduljon.
- Díszítés: a fondantot kinyújtjuk megfelelő nagyságúra, és a tortára helyezzük. Mindenhol szépen rásimítjuk. Ezután jönnek a rózsák és a levelek, amiket házilag készített vajkrémmel rögzítünk. Végül a feliratozás és a díszítés (rózsák körül és a torta aljánál körbe), és készen is van a remekmű. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13255
- Feltöltés dátuma: 2012. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sógornőm születésnapjára álmodtam meg ezt a tortát. Nagy sikert arattam vele, az íze és az egész tortát illetően is. Örültem, hogy örömet szerezhettem vele!