r
Nosalty Logó

Szülinapi csokoládékrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga-Karsai Zsuzsa
Szülinapi csokoládékrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    361.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6247.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2796 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 4988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához a 6 evőkanál cukrot hozzáadjuk, és habosra keverjük, ebbe jön a vaníliás cukor is, majd a tejszín (vagy tej).
  2. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát. A tojásfehérjét pici porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, óvatosan homogén masszát keverünk belőle.
  3. Egy tetszőleges alakú (én most virág alakúba öntöttem) normál méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (sütőpapírral is bérelhetjük a tepsit). Majd 180 fokon aranybarnára sütjük. (kb 20-30 perc)
  4. A krémhez a tejből, tejszínből, cukorból és lisztből krémet főzünk, majd amíg meleg, hozzáadjuk a 2 tábla csokoládét és a 25 dkg margarint. Robotgéppel összeturmixoljuk, majd berakjuk a hűtőbe éjszakára vagy jó pár órára.
  5. Én általában este szoktam elkészíteni a piskótát és a krémet is, és másnap reggel megtöltöm. Kettévágjuk a tésztát, fele krémet a kettő közé, a másik felét pedig szépen a tetejére kenjük. Marcipánfigurákkal és gyertyával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3877
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi csokoládékrémes torta
Varga-Karsai Zsuzsa 7 recept

Nővérem szülinapjára készült ez a nagyon finom csokoládétorta.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...