r
Nosalty Logó

Születésnapi málnatorta túróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi málnatorta túróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.6 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Kivajazzuk, megszórjuk liszttel vagy édes morzsávala csatos formánk alját és oldalát, hűtőbe tesszük.Szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.A sárgájával kikeverjük a porcukrot, a lisztet, majd a meleg vizet, kakaóport, és az olajat.
  2. Vesszük a habunk felét, robotgéppelösszedolgozzuk a fenti masszánkkal, majd mikor sehol sem virít egy fehér pontocska sem, ráhintjük 1 csapott kk sütőport, és a maradék habunkkal lágyan, nagyjából keverjük össze.
  3. Az előkészített formánkba öntjük a masszánkat, és sütőben 180 C-on, gázon 4-esfokozaton 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a megfelelő vékonyságúra vágjuk.
  4. (A maradékot minitortákhoz, pohárkrémekhez is felhasználhatjuk.)
  5. A torta piskótáját arra az alátátre helyezzük, amin tálalni fogjuk a tortánkat, és acsatos formát visszahelyezzük a piskóta köré, majd kibéleljük szilikon sütőlapokkal (erre nincs szükségünk, ha rozsdamentes, és biztosra vesszük, hogy nem fog oxidálni a krémünkkel)kapjuk majd meg a szép kerek formánkat. (Mivel a környéken sehol sem találtam magnélküli dzsemmet), a piskótára terítés előtt sűrű lyukú szűrőn egyből a piskótára szűrjük, majd szétterítjük.
  6. 500 g málnát leturmixolunk, majd sűrűbb lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 2dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  7. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, és a tetejébe nyomjuk a kiszemelt málnáinkat.
  9. Egy kevés csokoládét olvasztunk és sütőpaírra "írókával" felírjuk a kívánt feliratot, és formákat majda hűtőbe tesszük 15 percre, amint megdermedt már el is helyezhetjük a tortnánkon.
  10. A zselatint a tasakon lévő leírásnak megfelelően készítjük el, és a tortánk közepétől kiindulva terítjük szét a szélei felé, a hűtőbe tesszük pár órára megdermedni. Amint kész kicsomagoljuk, elegyengetjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6832
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

Valójában legalább 8 embernek elegendő, de akkor mindenki csak egy szeletet kaphat...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsém édesanyjának (Anyum2) nem volt születésnapi tortája, mióta a testvérem megszületett. Mivel hármunk születésnapját egyszerre ünneplejük, mert Ők egy napon születtek, én pedig két nappal előbb. Tudtam, hogy nem a csokoládé a kedvence, és még csak nem is nagy tortahabzsoló, így feljöttem ide, hogy a szezonhoz illően málnás habot találjak, ami majd elbírja a málnát és a zselét. De ráakadtam Juci (strawberry) Málnás-túrós kocka receptjére, így lett krém a habból. Engedélyével most meg is osztom mindenkivel a végeredményt, amit meg kell valljam, fantasztikus lett, mivel az egy dolog, hogy osztatlan sikert aratott mindnyájunknál, de Ő, aki nincs oda a tortákért másnap két szeletet habzsolt be egymás után...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...