Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
26g porcukor101 kcal
-
6g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
gesztenyekrém
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
3g rum7 kcal
-
8 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
18g nutella97 kcal
vaníliakrém
összeállítás
Összesen
1187
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
32g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
gesztenyekrém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
16g rum37 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
90g nutella485 kcal
vaníliakrém
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g vaj1076 kcal
összeállítás
Összesen
5929
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
piskóta
-
11.7g tojás15 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
gesztenyekrém
-
13.3g gesztenyemassza24 kcal
-
13.3g mascarpone54 kcal
-
0.9g rum2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g habtejszín4 kcal
-
4.8g nutella26 kcal
vaníliakrém
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
16g tej9 kcal
-
8g vaj57 kcal
összeállítás
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 757.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
1187
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 368.7 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3786.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1100 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1413 mg
-
Nátrium 983 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2090 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 2056 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
5929
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
piskóta
gesztenyekrém
-
25 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
2 ek rum
-
1 csomag vaníliás cukor
vaníliakrém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
-
15 dkg vaj
összeállítás
Elkészítés
piskóta
- Készítünk egy jól faragható piskótát. A tojások sárgáját fehérre verjük a porcukorral, majd hozzáadva a vizet, tovább habosítjuk. Az olvasztott vajat részletekben hozzáöntjük. A csipet sót beletesszük. A sütőporos lisztet belekeverjük. A habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal hozzáadagoljuk.
- Sütőpapírral bélelt, szívformába öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
gesztenyekrém
- A gesztenyemasszát a rummal, vaníliás cukorral, folyékony habtejszínnel lazítjuk.
- Majd hozzáadjuk a mascarponekrémet. Keménynek kell maradnia, hogy legyen tartása!
vaníliakrém
- A pudingporhoz vegyítjük a cukrot, kis tejjel simává keverjük. A többi tejet hozzáöntve, mérsékelt tűzön besűrítjük. Vaníliás cukrot keverünk hozzá.
- Mikor langyosra hűlt, egyneművé keverjük a vajjal (legjobb gépi mixerrel).
összeállítás
- Egy sablont rátéve a kisült (és kihűlt) piskótára, késsel kivágunk egy kisebb szívet, de nem vesszük ki. Hanem elfelezzük, jó éles hosszú késsel. Most kiemeljük a középső szívet. A nagyobb rész alsó felét bekenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd habzsákból nyomunk a gesztenyés krémből pontokat. Ráhelyezzük a felső részt.
- Melléillesztjük a kis szív alsó részét, megfelelően kivágva, hogy a nagyba illeszkedjen. A vaníliakrémmel bekenjük. Ráhelyezzük a felső részt. Kívülről is bekenjük és díszítjük vaníliakrémmel. A nagy szív tetejére is nyomunk a gesztenyés krémből. Különböző csokoládékat helyezünk rá. A kis vaníliás tortát is kidíszítjük. Jöhet az ünnepelt, jó étvágyat!!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1140
- Feltöltés dátuma: 2020. július 21.
Ajánló
Tetszőleges csokoládékkal díszítjük, a kis szív díszítésének is csak a fantázia szab határt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Szeretett kedvesemnek készült, ki meghatódott mikor meglátta! Többször be akart jönni a lakásba, mikor én javában dolgoztam vele, nem győztem rákiabálni, hogy maradjon odakint....olyan volt tisztára, mint egy gyerek.... :-)))))