r
Nosalty Logó

Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 1187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 5929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 5929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. Készítünk egy jól faragható piskótát. A tojások sárgáját fehérre verjük a porcukorral, majd hozzáadva a vizet, tovább habosítjuk. Az olvasztott vajat részletekben hozzáöntjük. A csipet sót beletesszük. A sütőporos lisztet belekeverjük. A habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal hozzáadagoljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, szívformába öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.

gesztenyekrém

  1. A gesztenyemasszát a rummal, vaníliás cukorral, folyékony habtejszínnel lazítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a mascarponekrémet. Keménynek kell maradnia, hogy legyen tartása!

vaníliakrém

  1. A pudingporhoz vegyítjük a cukrot, kis tejjel simává keverjük. A többi tejet hozzáöntve, mérsékelt tűzön besűrítjük. Vaníliás cukrot keverünk hozzá.
  2. Mikor langyosra hűlt, egyneművé keverjük a vajjal (legjobb gépi mixerrel).

összeállítás

  1. Egy sablont rátéve a kisült (és kihűlt) piskótára, késsel kivágunk egy kisebb szívet, de nem vesszük ki. Hanem elfelezzük, jó éles hosszú késsel. Most kiemeljük a középső szívet. A nagyobb rész alsó felét bekenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd habzsákból nyomunk a gesztenyés krémből pontokat. Ráhelyezzük a felső részt.
  2. Melléillesztjük a kis szív alsó részét, megfelelően kivágva, hogy a nagyba illeszkedjen. A vaníliakrémmel bekenjük. Ráhelyezzük a felső részt. Kívülről is bekenjük és díszítjük vaníliakrémmel. A nagy szív tetejére is nyomunk a gesztenyés krémből. Különböző csokoládékat helyezünk rá. A kis vaníliás tortát is kidíszítjük. Jöhet az ünnepelt, jó étvágyat!!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1140
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 21.

Ajánló

Tetszőleges csokoládékkal díszítjük, a kis szív díszítésének is csak a fantázia szab határt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretett kedvesemnek készült, ki meghatódott mikor meglátta! Többször be akart jönni a lakásba, mikor én javában dolgoztam vele, nem győztem rákiabálni, hogy maradjon odakint....olyan volt tisztára, mint egy gyerek.... :-)))))

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...