r
Nosalty Logó

Szuflé omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nadja
Szuflé omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1102 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pirítsuk le olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, figyeljünk, ne égjen oda, majd adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Hagyjuk a paradicsomszószt alacsony lángon, lefedve rotyogni, amíg szét nem fő a paradicsom. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés, egy vagy két evőkanálnyi vizet.
  3. Közben készítsük el az omlettet. Válasszuk szét a tojásokat; a fehérjéből verjünk kemény habot, a tojássárgákat pedig sózzuk meg alaposan, és keverjük össze.
  4. Öntsük a tojássárgát a felvert tojásfehérjés tálba, és nagyon óvatosan keverjük össze a kettőt, ügyelve arra, hogy minél kevésbé törjük össze a habot.
  5. Egy serpenyőben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat, majd kanalazzuk bele a tojásos keverékünket, és lefedve süssük nagyjából öt percig. Arra kell figyelni, hogy az alja legyen szép aranysárga, a teteje pedig maradjon puha. Ha kész, óvatosan hajtsuk félbe az omlettet, és szedjük ki a tányérra.
  6. Kanalazzuk rá a paradicsommártásunkat, és azonnal fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1256
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc reggelim hétvégékre, amikor valami különlegeset szeretnék készíteni. Nagyon látványos, ugyanakkor meglepően könnyű étel, csak némi odafigyelést igényel.  Az alaprecept a kedvenc animémből, a Food Warsból származik, aminek a hatására elkezdtem komolyabban foglalkozni a főzéssel. Eredetileg vörösbort is hozzá lehet adni a paradicsommártáshoz, de ezt most kihagytam, ha viszont nektek akad otthon egy megbontott üveggel, keverjetek hozzá nyugodtan két evőkanállal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...