Szuflé omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nadja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
659
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 171.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 610 micro
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 942 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1220 micro
Összesen
659
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1102 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Pirítsuk le olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, figyeljünk, ne égjen oda, majd adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
- Hagyjuk a paradicsomszószt alacsony lángon, lefedve rotyogni, amíg szét nem fő a paradicsom. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés, egy vagy két evőkanálnyi vizet.
- Közben készítsük el az omlettet. Válasszuk szét a tojásokat; a fehérjéből verjünk kemény habot, a tojássárgákat pedig sózzuk meg alaposan, és keverjük össze.
- Öntsük a tojássárgát a felvert tojásfehérjés tálba, és nagyon óvatosan keverjük össze a kettőt, ügyelve arra, hogy minél kevésbé törjük össze a habot.
- Egy serpenyőben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat, majd kanalazzuk bele a tojásos keverékünket, és lefedve süssük nagyjából öt percig. Arra kell figyelni, hogy az alja legyen szép aranysárga, a teteje pedig maradjon puha. Ha kész, óvatosan hajtsuk félbe az omlettet, és szedjük ki a tányérra.
- Kanalazzuk rá a paradicsommártásunkat, és azonnal fogyasszuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1256
- Feltöltés dátuma: 2020. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nadja
7 recept
Kedvenc reggelim hétvégékre, amikor valami különlegeset szeretnék készíteni. Nagyon látványos, ugyanakkor meglepően könnyű étel, csak némi odafigyelést igényel. Az alaprecept a kedvenc animémből, a Food Warsból származik, aminek a hatására elkezdtem komolyabban foglalkozni a főzéssel. Eredetileg vörösbort is hozzá lehet adni a paradicsommártáshoz, de ezt most kihagytam, ha viszont nektek akad otthon egy megbontott üveggel, keverjetek hozzá nyugodtan két evőkanállal.